стр. 54 от 78 | Предишна · Следваща

Импресарски каталог

Ави Бенеди

Ави Бенеди

Ави Бенеди е талантлив певец и композитор, известен у нас първо с чудесните си дуети с Емилия "Кой ще му каже" /"Boi Tegali Li"/ и "Балкания", а после и със самостоятелните си песни: "Боже, пази", "За теб, любов" и "Хубав е живота".

Ави Бенеди е роден на 2 април в Израел. Когато е на четири години, семейството му се премества да живее във Виена, Австрия. Родителите му са с руски корени. Баща му е Едуард Бабадост, известен тенор, утвърден на европейските музикални сцени. Дядо му е народен артист на Таджикистан. На крехката възраст от две години, Ави започва да свири на барабани, традиция, която спазват всички мъже във фамилията. Когато е на шест, баща му подарява акордеон и това се превръща в негова страст за две години. На осем, започва да свири на класическа китара и три години посещава специализирано музикално училище във Виена. Следващият инструмент, по който се запалва е електронното пиано и синтезаторите. Става част от групата на дядо си, която изпълнява израелска фолклорна музика. Интересен факт от биографията на Ави Бенеди е, че той е завършил Колежа по фотография и филмово изкуство във Виена. От 1999 до 2008 година е отговорен оператор в австрийската телевизия ATV.

Междувременно, започва да композира своя авторска музика и да работи професионално със своя група, която се казва Diamond Band. Заедно стават много популярни и в периода 2003-2006 реализират многобройни концерти по целия свят. В Израел Ави Бенеди и Diamond Band пробиват с песента "Live like in a movie", която четири седмици е №1 в музикалните класации. Известен руски бизнесмен е страшно впечатлен от клипа и песента и кани Ави Бенеди за поредица от концерти в Русия. От този момент започва звездната самостоятелна кариера на Ави Бенеди в Русия, годината е 2006. Ави Бенеди композира за много световноизвестни звезди – руската певица Жасмин, Ищар, австрийският изпълнител Джаз Гити, арменската звезда Сона Сакрисян и др. Ави говори и пее на редица езици, сред които: иврит, английски, немски, руски, български, персийски, бухарски, словашки, румънски и др.

От началото на 2014 година датира съвместната работа на Ави Бенеди и музикална компания "Пайнер".
Певецът и композиторът става известен в България с двата си съвместни проекта с Емилия – "Кой ще му каже" /"Boi Tegali Li"/ и "Балкания". Междувременно Ави Бенеди композира и още две песни за изпълнителки на "Пайнер" – "Пеперудите" на Соня Немска и "Официално бивша" на Ани Хоанг. След успеха на двата му дуета с Емилия, Ави Бенеди е специален гост на XII Годишни музикални награди на телевизия "Планета" в Зала 1 на НДК, които се състояха на 25 февруари 2014 година. Наложилите се като безспорни хитове, "Кой ще му каже" и "Балкания", го правят участник и в Националното турне "Планета Лято 2014". На 29 октомври Ави Бенеди представи официално и първия си самостоятелен проект за България "Боже, пази". За 2015 г. Ави Бенеди реализира проекта "За, теб любов“, а няколко месеца по-късно бе промотирана и "Хубав е живота“. На 24 февруари 2015 г. песента "Кой ще му каже“, съвместният му проект с Емилия, им донесе приза "Дует на 2014“ на Годишните музикални награди на телевизия "Планета“.

В началото на 2016 година излиза и самостоятелната песен на Юнона "Ти не си виновна", композирана от Ави Бенеди.
През февруари е премиерата на триото с Мария, Йордан Йончев - Гъмзата и Ави с песента "Истинска Жена/ Zug Yonim". През май 2016г. излиза и още една песен на Ави Бенеди, но този път с нашумялата млада звезда от Армения – Алекс, в която Ави пее изцяло на арменски език - "Идвам в Армения/ Ekel em Yerevan“. През юни бяха промотирани и 3 песни, по музика и аранжимент на Ави Бенеди. За Сърбия, хитовата изпълнителка Andreana Cekic представя "300 svatova", а нейната колежка Jelena Paunovic - песента "Zeni Me". За Израел, рапърът Subliminal представя "Tzeva Lahaim".

Издадени албуми

2001 – Avi Benedi & Diamond Band
2007 – Ави Венэди "Встретились поздно"

Награди

2014 - Годишните награди на телевизия "Планета“ - Дует на 2014 - "Кой ще му каже“

Мегаизяви

Ави Бенеди участва в Националното Турне "Планета Лято“ 2014 и в концертите за Годишните награди на телевизия "Планета" 2014, 2015, 2016.

Хитове

В България Ави е популярен с песните: "Кой ще му каже", "Ти не си виновна", "Колко те търсих", "Истинска жена", "За теб, любов", "Боже, пази", "Балкания", "Хубав е живота"

стр. 54 от 78 | Предишна · Следваща
Начало