СЛАВКА КАЛЧЕВА С НАГРАДАТА НА ЯМБОЛ

09 юни 2014 г.

Народната певица Славка Калчева бе удостоена с наградата на Ямбол за 2014г. на тържествена сесия на ОбС. Статуетката на богинята на лова Диана, която е символ на град Ямбол, бе връчена на народната певица от кмета Георги Славов. След церемонията по връчването, Славка Калчева изпя част от своята "Песен за Ямбол", включена в нейния първи самостоятелен албум "Завръщане", издаден от Пайнер през 1999 година.

В мотивите на предложението се посочва, че Славка Калчева е една от най-обичаните български народни певици, носителка на много национални и международни награди. Творческият път на певицата е силно свързан с родния град, а самата тя нееднократно е подчертавала своята емоционална връзка с Ямбол. Славка Калчева допринася за популяризиране на името на град Ямбол и за развитието на културния живот в областта на народното творчество, а нейната песен „Бяла роза” е една от най-обичаните фолклорни мелодии в България.

Наградата на Ямбол се връчва ежегодно в Деня на Ямбол – „Св. Дух”, а за първи път празникът на Ямбол е отбелязан през 1936г.

Снимки: Стефан Каменов

Галерия

Начало