РОСИЦА ПЕЙЧЕВА И ПРИЯТЕЛИ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ

21 август 2012 г.

Кампанията в подкрепа на Росица Пейчева приключи успешно. На 12 септември народната певица отлетя за Германия. Днес в частната клиника "Helios" в Берлин е сложната операция, която ще се извърши от екипа на проф. д-р Захер. Престоят на Росица Пейчева в клиниката ще продължи 28 дни. Последващото лечение и възстановяване на певицата ще се проведе под ръководството на проф. д-р Берлинер. Стойността на операцията и последващото лечение е 42 000 евро. Благодарим на всички, които по един или друг начин помогнаха на Росица Пейчева да получи най-доброто лечение.

Тя страда от вродена дисплазия на тазобедрената става. Преди две години заболяването се обостря и оттогава състоянието и прогресивно се влошава. Това затрудни нормалния начин на живот на Росица, която се движи все по трудно. Многобройните консултации с различни лекари са категорични, че операцията е неизбежна и неотложна. Избрана е подходяща клиника и операцията е насрочена за 14 септември в Германия. Едва 1080 лева се покриват от здравната каса, като за събирането на останалите средства Росица разчита на помощта на дарители. Подготовката за кампанията започва през месец юли.

Разкрита е набирателна сметка в ОББ, а по-късно и дарителски SMS-и. Най-големи дарители са Николай Иванчев, Васко Арнаудов и община Пловдив. Нейната ученичка Кристина Арабаджиев дарява част от наградата си, която спечели като победител в шоуто "България търси талант", за оздравяването на своята учителка.

Благодарение на д-р Емил Караиванов, кмет на Асеновград, става възможно провеждането на благотворителен концерт "Росица Пейчева и приятели". В концерта се включват повечето нейни колеги от "Пайнер": Ани Хоанг, Борис Дали, Галена, Глория, Димана, Емилия, Здравко Мандаджиев, Ивана, Иван Дяков, Илиян, Константин, Мария и Магдалена Филатови, Милко Калайджиев, Николай Славеев, оркестър "Канарите", оркестър "Пловдив", Пепи Христозова, Преслава, Поли Паскова, Роксана, сестри Диневи, Славка Калчева, Сиана, Татяна, Тони Дачева, Цветелина Янева, Юнона, Янко Неделчев. В спектакъла вземат участие гайдарят Петър Янев и оркестър "Щуро маке".

В резултат на цялата кампания изцяло е събрана сумата за операцията, но не и за последващото лечение. Росица Пейчева решава да направи операцията по план и да продължи само с част от възстановяването. В този момент дарителят Николай Иванчев, узнавайки от медиите за ситуацията, с помощта на свои приятели, внася недостигащата сума. Буквално часове преди да излети певицата научава, че разполага с всички средства, необходими за лечението и. Човекът, помогнал на Росица Пейчева в ключовия момент е финансов консултант. Той харесва народната музика и песните на Росица Пейчева, която познава само от екрана на телевизия "Планета". Дарителят смята, че българинът е склонен да помага, дори днес. Според него много хора у нас биха помагали, стига да се обясни ясно и точно каква е целта, да се намери мотивация.

След всичко, което се случи до сега, Росица Пейчева е уверена, че ще преодолее този преломен момент и след периода на лечение и възстановяване, тя отново ще бъде сред своите почитатели и ще пее за всички, които толкова харесват песните и.

Начало