РОСИ ПЕЙЧЕВА СЪБРА В "ПРИКАЗКИТЕ" ЕЛИТА НА БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА

06 октомври 2016 г.

Народната певица Росица Пейчева отбеляза 25 годишния си юбилей на музикална сцена и издаването на юбилейния си албум с пищна промоция в ресторанта на комплекс "Приказките". Албумът "Родопска милувка - 25 години с песните на Росица Пейчева" е седми по ред в самостоятелната музикална кариера на звездата и е издаден на MC, CD, и "Dе lux edition"/CD+DVD/.

Култовото заведение се изпълни с колеги и близки на певицата: три народни оркестъра, 10 от водещите имена в попфолка и 17 от фолклора - подобно звездно нашествие там не се помни от години. Сред официалните гости бяха и преподавателите на Росица Пейчева от АМТИИ, Пловдив: проф. акад. Милчо Василев, проф. д-р Костадин Бураджиев, проф. д-р Любомир Досев и ас. д-р Данка Цветкова.

Три родопски каба гайди откриха този празник на родопската песен: прочутият Петър Янев със синовете си Стоян и Христо. Те акомпанираха на някои от песните на Росица и показаха виртуозността си и в няколко инструментални мелодии.

Росица Пейчева представи песни от албума си в три красиви стилни тоалета: типична ярка родопска носия и два страхотни тоалета - стилизирани рокли: в бяло и червено и черно и златно. Звездата откри спектакъла си със своя "Родопски наниз" а на финала изпълни с много настроение и сред аплодисментите на всички присъстващи емблематичната "Торнал е Тодьо". Богатството на фолклорния спектакъл бе допълвано и от динамичния танцов рисунък на състав Етноритъм", редовни участници във видеозаписите на Родопския славей.

В програмата се включи със забавни истории, шеги и анекдоти и известната зевзечка от Смолян Веселина Бабаджанкова. Родителите на Росица - Димитър и Черешка Пейчеви поздравиха талантливата си дъщеря с песента "Тодоре, лелин Тодоре". Нейният племенник, 8-годишния Александър Пейчев, поздрави гостите с обичаната от всички закачлива родопска песен "Рипни Калинке".

Росица Пейчева отдели специално внимание, за да изрази благодарността си към всички, с които създала песните и видеоклиповете си за албума "Родопска милувка", а и през всичките свои 25 творчески години.

Купонът в залата се отприщи, когато сцената бе предоставена на гостите на Росица, за да поздравят с по една народна песен нея и гостите и. По отколешна традиция в ресторанта, микрофона пръв пое Милко Калайджиев, който предпочете тракийска песен за своя поздрав, последван от Поли Паскова с македонска песен. Николай Славеев изпълни дуетите си с Татяна и с Ангелина. Иван Дяков освен самостоятелна песен, представи и един от дуетите си с дъщеря си Ивана. Нелина също не пропусна да зарадва гостите с едно прекрасно свое изпълнение.

Хората се виеха по сцената и в залата почти непрекъснато, но когато Глория запя "Къде и да одиш..", всички бяха на крака. Последваха поздрави и от по-младите колеги: Деян Митев, Васил Вълканов, Айшенур, Крисия Д, Джулия, Сестри Филатови, Сестри Диневи, Здравко Мандаджиев. Публиката бе щастлива да слуша песните и на утвърдените Борис Дали, Соня Немска, Янко Неделчев, Пепи Христозова, Екстра Нина, както и на легендарните Славка Калчева и Ивана.

Празникът изпълниха с присъствието си оркестър "Орфей", оркестър "Пловдив" и оркестър "Паскалев - Пловдив", както и Трио "Сопрано" в обновения си състав. Една от кулминациите на вечерта бе трогателният момент, когато Николай Славеев покани на сцената всички свои колеги и колежки, както и ръководството на фирма "Пайнер", с които всички работят заедно от 25 години за една обща снимка, което се случва за пръв път в "Приказките".

Галерия

Начало