ПЛАНЕТА ЛЯТО 2014 - ШОУТО НА СЕЗОНА Е ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКАТА МУЗИКАЛНА ИСТОРИЯ

15 август 2014 г.

Коктейл от хитове поднесоха участниците в най-мащабното събитие през сезона - Националното турне "Планета Лято 2014" на многохилядната публика. Турнето стартира на 1 Август и зарадва зрителите с уникален спектакъл в пет града: Русе, Варна, Бургас, Стара Загора и Благоевград. Имената, които предизвикаха възторга на зрителите са 15 - Андреа, Анелия, Борис Дали, Галена, Галин, Джена, Емилия, Илиян, Кали, Константин, Малина, Мария, Преслава, Фики и Цветелина Янева. Освен тях на сцената видяхме и дуетните им партньори от актуалните хитове: Йоргос Ясемис, The Rock, Сиана, Алекс, Устата и др. Постигната бе идеята за националното турне "Планета лято 2014" - концертите да бъдат максимално достъпни и всички желаещи успяха да се насладят на уникалния спектакъл.


КОНЦЕРТ РУСЕ | Снимки

РУСЕ е градът, в който страхотната публика винаги е превръщала с ентусиазма си всеки концерт в събитие, а Турне 2014 добави още възторг и от факта, че Събитието стартира именно в Русе.


КОНЦЕРТ ВАРНА | Снимки

ВАРНА винаги е показвала най-гостоприемната си страна и тук винаги е имало рекорден брой зрители, естествено и тази година не бе по-различно, затова можем искрено да кажем: Това е нашият град!


КОНЦЕРТ БУРГАС | Снимки

БУРГАС ни предостави най-интересния терен за концерт - просторния плаж, затова и видеоспоменът за Турне 2014 ще бъде несравним с нито една от предишните телевизионни реализации. Новото ДВД, което ще се появи след седмици можем да наречем отсега Бургас, морето и турнето.


КОНЦЕРТ СТАРА ЗАГОРА | Снимки

Стара Загора винаги е била изключително гостоприемна към нашите концерти - естествено е родното място на толкова популярни изпълнители да приема с отворени обятия всички таланти в зеления си център. Винаги сме снимали концертите в Стара Загора заради страхотната публика, която се раздава на всеки концерт и се превръща в неотделима част от големия спектакъл.


КОНЦЕРТ БЛАГОЕВГРАД | Снимки

Турнето на телевизия "Планета" направи своя финал в Благоевград, където публиката посрещна изпълнителите на музикална компания "Пайнер" и пя с тях всяка от песните им. Последният град се оказа място, изпълнено с емоции от страна на певците. Те споделиха, че завръщането на най-очакваното музикално събитие им е дало много енергия и хъс за бъдещи творчески проекти. Единодушно те си пожелаха другата година отново да се завърнат на площадите в още повече градове.Турнето във факти изглежда наистина впечатляващо. Близо 300 човека екип подготвят няколко месеца концертите, десетки камиони и автомобили преминаха хиляди километри, за да достигнат до най-горещите точки на България, където се издигаше впечатляващата сцена на телевизия "Планета". 15 изпълнители представиха своите миксове от хитове, а част от тях поканиха и своите дуетни партньори, които също зарадваха феновете. Многохилядна публика очакваше концертите във всеки град, а общият им брой на почитателите на поп-фолка надмина очакванията на организатораДИСКОГРАФИЯ

CD

В навечерието на Турнето музикална компания "Пайнер" издаде и двоен диск с 30 хита на участниците, като на всеки от дисковете с по една песен е представена всяка от 15-те звезди.

ПЛАНЕТА ЛЯТО 2014 - 1 част

 1. ПРЕСЛАВА - ПИШИ ГО НЕУСПЕШНО
 2. ЦВЕТЕЛИНА ЯНЕВА & КОНСТАНТИН - ДО БЕЗУМИЕ
 3. АНЕЛИЯ - ИСКАМ ТЕ, ПОЛУДЯВАМ
 4. ГАЛЕНА & ФИКИ - КОЙ
 5. ДЖЕНА - МОЛИ СИ ДА НЕ ПОЧНА
 6. БОРИС ДАЛИ - ТИ РЕШИ
 7. МАРИЯ - АКО НЯМА ТЕ
 8. ИЛИЯН & АЛЕКС - ЕДИНСТВЕНА
 9. АНДРЕА - ДОКРАЙ
 10. ГАЛИН - МОМЧЕ БЕЗ СЪРЦЕ
 11. КАЛИ - КАТО ТЕ ПОЧНА
 12. КОНСТАНТИН - ТВЪРДЕ КЪСНО Е
 13. МАЛИНА - АКО ЩЕ ДА ЗВЪНИШ
 14. ФИКИ - БЕШЕ ОБИЧ
 15. ЕМИЛИЯ ft. Avi Benedi - КОЙ ЩЕ МУ КАЖЕ /BOI TEGALI LI remix

ПЛАНЕТА ЛЯТО 2014 - 2 част

 1. АНЕЛИЯ, GIORGOS GIASEMIS FT. THE ROOK - ИЗВЕДНЪЖ
 2. ПРЕСЛАВА - РЕЖИМ НЕПРИЛИЧНА
 3. ДЖЕНА - КОЙ МЕ СЪБРА С ТЕБЕ
 4. ФИКИ - СТИГА
 5. ГАЛЕНА - ДАЙ МИ
 6. ИЛИЯН ft. СИАНА - ПАЛАВНИЦА
 7. ЦВЕТЕЛИНА ЯНЕВА - БЕЗ ДА МИ СЕ ДЪРПАШ
 8. КОНСТАНТИН - ДОКАТО СЪРЦЕТО БИЕ
 9. ЕМИЛИЯ - ТИ СИ МИ
 10. БОРИС ДАЛИ- DRINK & DRIVE
 11. МАЛИНА - ВИЖ КАКВО
 12. ГАЛИН - НАМА ДА БОЛИ
 13. КАЛИ - НЯМА СТРАШНО
 14. АНДРЕА с ОРК. КРИСТАЛИ - НА ЕКС
 15. МАРИЯ - ЛЮБИМИ РЪЦЕ

DVD

Пълен видеозапис на концерта, заснет в Бургас на 5 август, ще бъде издаден на 4 DVD диска в началото на месец септември, като по традиция в един от дисковете ще бъде включено и най-интересното от дневниците на Турнето.


ТЕЛЕВИЗИЯТА И ТУРНЕТО

Идеята за организиране на национално лятно турне се роди през 2004 година благодарение на огромната популярност на телевизия "Планета". Турнето бе замислено и се реализира като една чудесна възможност за среща на най-голям брой зрители с техните кумири от малкия екран. Музикалната телевизия проследява и празничния, и делничния живот на звездите през този динамичен период и го показва на зрителите си. По този начин не само онези, които са успели да се присъединят към мегакупона в някой от градовете, а и милионите пред своите телевизионни приемници, усетиха магията на музикалното торнадо. За пореден път музикалната стихия прекоси България, покори сетивата, дари мигове на задоволство и удовлетворение, очаквани толкова време. Защото календарът започва и завършва със Събитието - Националното лятно турне на звездите от телевизия "Планета".

Начало