ПЛАНЕТА HD - ДВЕ ГОДИНИ ХИТОВЕ!

22 юни 2012 г.

През 2010 година палитрата от телевизионни канали с марката "Планета" се увеличи с още един - "Планета HD". Отговаряйки на новите измерения в света на телевизионната техника и опирайки се на опита и професионализма на "Планета", новият телевизионен канал предложи уникална за българския пазар програма в High Definition стандарт, с превъзходно качество на картината и перфектен звук. Телевизия "Планета HD" е първата българска телевизия в този клас, предлагаща на зрителя изцяло собствена продукция. Ще ви припомним новината за старта на новата телевизия: "В навечерието на деня на българската духовност и култура - 24 май, стартираха тестовите излъчвания на телевизия "Планета HD". На 20 май, в 17:15 часа за първи път се появи логото на най-новия музикален канал на "Планета", носещ новото начало за медията. Бъдещият телевизионен канал ще излъчва своята програма с най-модерната технология в High Definition - стандарт. За първи път у нас се ражда българска медия с изцяло собствена продукция по последните тенденции в развитието на телевизиите по света. Това нарежда телевизия "Планета HD" сред пионерите в бранша и говори за високия професионализъм на работещите в нея. Официалният старт на новия телевизионен канал е планиран за 9 юни с голям концерт-спектакъл на пл. "Св. Ал. Невски" в София."

През 2010 година Музикална компания "Пайнер" навърши 20 години от своето създаване. За тези 20 години българската музика доста се промени, но хитовете с марката "Пайнер" си остават сред най-добрите образци в жанра. Не е случаен фактът, че меломаните у нас са категорични, че "Пайнер" е "ковачницата на хитове" в България, че тук са най-популярните и успели родни изпълнители, че именно "Пайнер" определя тенденцията на развитие на този най-популярен у нас музикален жанр.

Създаването на телевизия "Планета" до голяма степен промени мнението на зрителите за поп-фолка, показвайки качествени и стойностни видеоклипове, интересни телевизионни предавания, обичани събеседници. Не е случайно, че "Планета" е най-широко разпространената българска телевизия. Зрители на "Планета" има както на Балканите и в Европа, така и в Северна Америка, Австралия, Азия. С присъединяването на България към Европейския съюз съвсем логично се появи и специализираният канал "Планета Фолк", показващ най-добрите съвременни образци на родния фолклор. Истински "Поздрав от България" е музикалната фолклорна програма, която влиза в домовете не само на българите, но и на много чужденци.

Начало