ПАЙНЕР НЕ СЕ ПРОДАВА

27 септември 2012 г.

За сетен път излиза в медийното пространство измислена, невярна информация относно продажбата на "Пайнер" ООД и телевизия "Планета", целяща единствено да компрометира фирмата и да създаде ситуация на несигурност в нея.

Въпреки злонамерените писания, искам съвсем отговорно да заявя, че фирмата е в стабилно финансово състояние, няма заеми и кредити, не дължи пари на никого, ежемесечно и в срок изплаща заплати и хонорари на своите служители и артист изпълнители. Да, заявявал съм, че има драстичен спад в продажбите на музикални продукти, но за сметка на това интересът към нашите изпълнители в чужбина има значителен ръст, а и в България не е намалял.

Отлив от попфолка няма. Като доказателство мога да посоча последния концерт в София на площад "Батенберг", където, според полицейските сводки, е имало над 40 000 почитатели на нашата музика. Ако има нещо сигурно и стабилно все още в България, проверено от времето и издържало с години на всеобщата медийна злонамереност, то това е т. нар. попфолк.

Попфолкът е работещата музикална индустрия в България. В момента над 80% от регистрираните заглавия в Министерството на културата са от този бранш, в който значителен дял има и "Пайнер". Именно стабилната финансова политика на фирмата и осигурява възможността да поддържа доброто си име и престиж и дори да отделя средства за нови инвестиции. Една от последните крупни инвестиции е телевизия "Планета" HD, отличаваща се с изключително качество и брилянтност на картината.

Нито с Цеца Величкович, нито с някой от нейните хора сме се чували или виждали, още по-малко да сме водили преговори за продажба.

Отново и съвсем отговорно заявявам, че фирма "Пайнер" и телевизии "Планета" не се продават. Не бива да се вярва на подобни злонамерени спекулации, целящи както дискредитирането на фирма "Пайнер", така и жанра попфолк.


С уважение към почитателите на нашата музика:
инж. Митко Димитров, Управител на "Пайнер" ООД

Начало