ДО ЧИКАГО И НАЗАД С ЯНИЦА

31 май 2014 г.

В новия си брой предаването "Фолкмаратон" ще ви срещне с певицата Яница, която преди дни се завърна от американското си турне. При кацането в Лас Вегас, се оказва, че багажът и е тръгнал по друг път, но онова, което в България не знаехме е, че певицата се е сблъсквала и по-рано с подобни проблеми и затова била подготвена за подобен сценарий. Освен лаптоп и микрофон Яница носела в ръчния си багаж и сценичен тоалет, така че първото и участие преминало без никакви притеснения. На следващия ден багажът пристигнал на летището и турнето на българската певица продължило по график без повече проблеми. Все пак от вълнението и дългия път певицата се поразболяла и там в ролята на милосърдна сестра се изявила колежката и Мая, която от години живее в Лас Вегас.

Най-голяма част от времето си Яница прекарала в Чикаго, Илинойс, където е била отправната точка за повечето и пътувания и където живее най-голямата българска общност. В Чикаго, в клуб "Енигма", където в гостували и български и сръбски изпълнители, младата българска певица се срещнала и със сръбската звезда Шабан Шаулич. В град Тампа Яница се срещнала и със семейството на Коста Марков, с когото се познава лично от България, и с тях се забавлявали на влакчетата в увеселителния парк на града. За Великден, певицата била гост и на българския събор в Атланта, където опитала традиционни български гозби, приготвени специално за събора. Яница признава, че най-трудно и е било да преодолява часовата разлика с непрекъснатите полети до различни точки на континента, както и смяната на сезоните, защото за месец време няколко пъти се е озовала в различни сезони.

Водещата Жени отново ще зададе своя въпрос към многобройните и неуморни фолкмаратонци, като този път тя ги пита текстовете на кои от песните в компилацията „Незабравими песни за маса - 2" не са народни и кои изпълнители ги изпълняват? Преди седмица, зрителите трябваше да открият името на компилацията "Ретро хитове" и на дуетната песен на Константин и Райна "Тежка диагноза”. Водеща песен в класацията "Хит маратон" и тази седмица е новият хит на Анелия "Твоя съм", а „Най-добрата" на Андреа изостана на втора позиция, като трета се наложи "Беше обич" на Фики. При новите предложения водач е "Моето аз" на Надя Казакова, следвана от новия дует на Илиян и Устата "Хвани ме, ако можеш", а на трета позиция се нареди "Все напред" на все по-налагащата се млада звезда Галин.

Начало