ПЪРВИ ФОЛКЛОРЕН АЛБУМ НА ДЖЕНА

13 декември 2017 г.

На музикалния пазар се появи дебютния фолклорен албум на Джена и оркестър "Канарите" - "Срещна ни хорото". Поредният албум на легендарния оркестър ще донесе много добро настроение за почитателите на народната музика, а удоволствието им ще бъде още по-голямо, като се добави и очарователното изпълнение на Джена. В албума "Срещна ни хорото" Джена дава изява и на трите си таланта: като певица, като композитор и като текстописец в песента "Любе Атанасе", посветена на нейния съпруг.

Албумът "Срещна ни хорото" включва 13 мелодии от огромния музикален фонд на оркестър "Канарите", създаден от Атанас Стоев. Част от популярните мелодии са събран в три китки: Годежарско хоро, Драгойновско хоро" и хороводна шевица. Три от песните: "Всичко на света е любовта", "Севдалино моме" и "По пътища да скитам" Джена изпълнява в дует със своя съпруг Атанас Стоев - младши. Както самата Джена признава, песните в албума "Срещна ни хорото" са записани да носят радост за почитателите на фолклора и на хорото, и на трапезата. За обложката на албума Джена засне специална фотосесия с фотографа Теди Грозданов. Стайлингът е на Стоян Апостолов, гримът на Методи Шопов, а прическите – на Николай Стоянов.

Заглавието на албума може да се разчете и като признание за житейската история на двамата млади - Джена и Наско Стоев - младши, които се срещат на голямото канарско хоро в центъра на Стара Загора през есента на 2015 година. Джена поднася специални благодарности към своя свекър Атанас Стоев не само че и е позволил да изпее едни от най-обичаните песни на оркестър "Канарите", но и да ги изпълни с нови аранжименти, създадени специално за нея. Звездата на телевизия "Планета" прави и едно признание, че е открила канарските песни още в ранното си детство, че ги е припознала като своите песни, слушала ги е, обикнала ги е и ги изпълнява и до днес.

ДЖЕНА и ОРК. КАНАРИТЕ – “СРЕЩНА НИ ХОРОТО”

 1. КИТКА
  • ГОДЕЖАРСКО ХОРО
  • СЕВДАЛИНО МОМЕ
  • СТОЯН НА ДОБРА ДУМА
 2. ЛЮБЕ АТАНАСЕ
 3. ХОРОВОДНА ШЕВИЦА
  • ХУБАВА БЯЛА ГРОЗДАНА
  • ЛИЛЯНО МОМЕ
 4. РУМЕНА МОМА
 5. ВСИЧКО НА СВЕТА Е ЛЮБОВТА
 6. БЯЛА КАЛИНА
 7. МОМА ШОПКИНЯ
 8. ПО ПЪТИЩА ДА СКИТАМ
 9. ДРАГОЙНОВСКО ХОРО
  • ГОРО ЛЕ ЗЕЛЕНА
  • СИНЕ ГРОЗДАНЕ
Начало