АЙШЕНУР ИЗДАДЕ ДЕБЮТЕН АЛБУМ

16 май 2018 г.

Дебютният албум на младата народна певица Айшенур вече е на музикалния пазар. "Любов без граници" включва 12 от композициите на младата певица, записвани през последните 4 години. Песента "Любов без граници", дала име на целия албум, е дует с Милко Калайджиев, записана е преди година и е сред най-популярните в репертоара на Айшенур. Песните в албума са авторски, създадени в стилистиката на Тракийския фолклор, който познава отлично, защото е родена в Сливен, а детството и е преминало в Свиленград. Самата певица е написала 7 от текстовете и 5 от мелодиите на песните в албума си.

Стартовата песен в албума "На мегдана събрани" е създадена и записана съвместно с оркестър "Млади тракийци". Три от песните: "Кумова песен", "Де се е чуло, видяло", "Ой, девойко" са по музика на Илия Илиев-Професора от "Ку-ку бенд". Това не е изненада за почитателите на българския фолклор, защото от 2012 година Айшенур изпълнява вокалните партии в записите на формация "Илиев". В интервю за телевизия "Планета" самата певица определя като най-голям свой хит до момента песента си "Празна чаша" по музика на Димитър Милев и текст на Лора Димитрова.

Айшенур не крие музикалните си пристрастия: "Обичам българския фолклор и музиката на Тракия, но много харесвам и музиката на Странджа". Именно с песен от тракийския край - "Мерак се пусти разпаля", младата певица направи своя дебют в ефира на телевизия "Планета Фолк". Като изпълнител на "Пайнер" Айшенур е редовен участник във фолклорните програми, заснети в "Приказките" и излъчвани по трите телевизионни канала "Планета", "Планета фолк" и "Планета HD". Тя е сред участниците и в Празничния концерт "25 години "Пайнер" в Стара Загора.

Айшенур e от най-младата генерация народни певици в музикална компания "Пайнер", която изпълнява народни песни от различни области, но предпочита тракийските и странджанските. Тя се утвърди не само като отлична народна певица, но и като талантлив автор, записвайки и много песни по своя музика и текст: "Буля Калина думаше", "Залюбих мъри мамо", "Мерак се пусти разпаля", "Невестино хоро", "Празник най-голям" и др. Накратко оценката за нея е, че има огромен сценичен опит, отлично познава българския фолклор, чудесно изпълнява всяка една песен, но е и даровит композитор, който успява да сътвори чудесни фолклорни мелодии, приемани и обичани от публиката.

АЙШЕНУР – “ЛЮБОВ БЕЗ ГРАНИЦИ”

 1. НА МЕГДАНА СЪБРАНИ
 2. ДЕ СЕ Е ЧУЛО,ВИДЯЛО
 3. ОБИЧ И НАДЕЖДА
 4. ЛЮБОВ БЕЗ ГРАНИЦИ
 5. МЕРАК СЕ ПУСТИ РАЗПАЛЯ
 6. ПРАЗНИК НАЙ-ГОЛЯМ
 7. КУМОВА ПЕСЕН
 8. ПРАЗНА ЧАША
 9. БУЛЯ КАЛИНА ДУМАШЕ
 10. ОЙ, ДЕВОЙКО
 11. НЕВЕСТИНО ХОРО
 12. ЗАЛЮБИХ МЪРИ, МАМО
Начало