English

КРУМ СПОДЕЛЯ ТЕХНИКИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ ВЪВ "ФОЛКМАРАТОН"

Петък, 10 Октомври 2014

В новия си брой "Фолкмаратон" ще ви срещне със звездата на телевизия "Планета" и "Пайнер" - Крум, който споделя с водещата Жени любопитни неща, случили се с него по време на участието му в "Сървайвър". Поканата за участие в "Сървайвър" съвпада с тежък емоционален момент за Крум и той се вкопчил в тази възможност, въпреки предупрежденията на свои приятели, които са участвали в предишни сезони. Върнахме се 3000 години назад, лишихме се от всички удобства, които предлага цивилизацията и които са неотменна част от обичайния ни живот. Играта е замислена така, че можеш да оцелееш само с лицемерие и манипулация на другите, но певецът се отказал да преследва финала, подчинявайки се на общите правила. След две седмици съществуване познатият ни Крум вече не съществувал, а на острова е бил само една примитивна човекоединица от племето "Нага". От всичко преживяно човек си извлича и положителен опит, вече съм по-спокоен и по-търпелив - споделя откровено Крум.

Певецът признава, че новият му проект е свързан с моментите на катарзис, със защитната реакция след нараняване, с преодоляването на кризисни емоционални моменти, с възстановяване след любовна драма. Ефектната видеореализация е осъществена благодарение на Радина Миленчева, която участва в повечето проекти на Крум.

Водещата Жени отново ще зададе своя въпрос към многобройните и неуморни фолкмаратонци, като този път тя ви пита колко от песните на Борис Дали, включени в албума "Младо момче", са излизали и в лятна компилация на "Пайнер" през 2014 година? В рубриката "Фолк клуб" зрителите трябва да се справят с още три задачи: да открият заглавия в текста, изпратен от Симона Йорданова, въпросът на Мария Петрова за компилацията "Хит бикини 2014" и въпросът на Десислава Николова за фолклорните песни на Емилия. Продължава и рубриката "Хит маратон", като в този брой зрителите на предаването гласуват за следващите 6 предложения - горещите хитове на Емилия, Есил Дюран, Денис, Преслава, Даяна, Цветелина Янева и Фики.

РАЙНА ОТВОРИ МЯСТО В СЪРЦЕТО СИ ЗА ВЕНЕЦИЯ

Петък, 03 Октомври 2014

В новия си брой предаването "Фолкмаратон" отново ще ви срещне със звездата на телевизия "Планета" и "Пайнер" - Райна, която споделя с водещата Жени любопитни неща, случили се с нея напоследък. През цялото това време две страсти си поделяли сърцето на Райна - музиката и туризмът. във всички свои пътешествия през годината, певицата пътувала в компанията на приятелката си Велина.

Най-ярки впечатления Райна е съхранила за Венеция - градът, който вече има запазено място в сърцето и. Особено очарована звездата е останала от венецианските гондолиери, които разходили двете красавици безплатно по Канале гранде. За всичко хубаво, което е изпитала и видяла там Райна е категорична: "Беше толкова хубаво, че не усетих как мина времето и дойде моментът да си тръгнем."

Влечението и към танците за втори път я отвело и до Хърватска, на международен танцов фестивал. Пред камерата на предаването Райна опроверга слуховете, че танцува откакто е проходила. Звездата за пореден път уточни, че е започнала да танцува няколко месеца преди участието си в танцувалното реалити "VIP dance". Певицата призна, че има слабост към кубинските танцьори, защото с тях танците и се получавали най-чувствени за очите на зрителите. Новината в тази област е, че певицата е започнала усилено да танцува хип-хоп и започва сериозно да изучава индийските танци.

Райна сподели, че има две нови попфолк заглавия в репертоара си, които ще добави към вече популярните "Виновен", "Ако е, да е" и "Тук и сега", които ще бъдат част от новия и проект, който ще зарадва почитателите и през следващата пролет. Звездата признава, че е изключително доволна от завършването на новия си фолклорен албум. С “Хубава си, моя горо” Райна отбелязва 14 успешни години на музикалната сцена заедно с “Пайнер”. “Доволна съм от реализацията на албума, защото всяка песен от него има телевизионна реализация. Успях да разгърна потенциала му в рамките на половин година. Намирам този албум за най-силния до момента”, споделя изпълнителката.

Водещата Жени отново ще зададе своя въпрос към многобройните и неуморни фолкмаратонци, като този път тя ви пита знаете ли колко от изпълнителите на музикална компания "Пайнер" са родени на 30-а дата, а преди седмица трябваше да отгатнете колко са дуетните песни в DVD колекцията "Планета лято 2014". В рубриката "Фолк клуб" зрителите трябва да се справят с още три задачи: колко от попфолк изпълните са издали фолклорни албуми, колко пъти са повтаря фразата "пиши го неуспешно" в текста на песента, колко дуетни партньори е имал Галин до сега. В този брой зрителите на предаването гласуват за първите 6 предложения в рубриката "Хит маратон", а това са новите песни на Емилия, Есил Дюран, Крум, Преслава, Камелия и Галин, Цветелина Янева и Фики.

ПЕСНИТЕ НА ГЕРГАНА - НА LP

Понеделник, 29 Септември 2014

В новия си брой предаването "Фолкмаратон" отново ще ви срещне с две от звездите на телевизия "Планета" Гергана и Борис Дали, които споделят с водещата Жени любопитни неща за бъдещите си проекти. Пред камерата на предаването Гергана, както винаги лъчезарна и усмихната, демонстрира перфектна форма, резултат от разумно хранене и много спорт. Звездата разказа за новото си увлечение - геологията, на което се е посветила през последната година, което обяснява и сравнително по-рядката и поява на сцената. С нескрит възторг Гергана разказа за двуседмичната лятна геоложка практика из българските планини и дори показа личното си геоложко чукче. Запален почитател на Гергана я изннада с дългосвиреща грамофонна плоча с неини песни, които тя веднага поиска да чуе. В края на разговора певицата пожела на зрителите да вярват в мечтите си, защото те наистина стават реалност, стига да искаш и да не се отказваш лесно.

Борис Дали сподели пред камерата на предаването причините, накарали го да запише цял фолклорен албум. Певецът сподели личните си пристрастия към песните от различните региони: македонските - като по-леки и приятни, шопските - като по-динамични и весели, таркийските с хармоничното си богатство. "Младо момче" е първият, но в никакъв случай няма да остане единственият му фолклорен проект, категоричен е Борис Дали, още повече, че и сега има песни за два албума.

Водещата Жени отново ще зададе своя въпрос към многобройните и неуморни фолкмаратонци, като този път тя ви предлага да откриете колко са дуетните песни в DVD колекцията "Планета лято 2014", а преди седмица трябваше да откриете кои са любимите изпълнители на dj Аски. В рубриката "Фолк клуб" зрителите трябва да се справят с още три задачи: кои певици бяха включили най-голям брой песни в миксовете си за турнето, колко са дуетните видеоклипове на Сиана и да открият заглавията на песни в текста изпратен от зрител. В този брой зрителите на предаването избират хит на лятото във "Фолкмаратон", като гласуват за една от трите хитови песни: "Изведнъж" на Анелия и Йоргос, "Най-добрата" на Андреа и "Хавана Тропикана" на Галена и DJ Живко Микс.

ГАЛЕНА: ОГОРЧЕНА СЪМ, ЧЕ ТРУДЪТ НА ЦЕЛИЯ ЕКИП, КОЙТО СТОИ ЗАД ПЕСЕНТА БИВА ПОДИГРАВАН ТАКА НЕЛЕПО

Четвъртък, 11 Септември 2014

Предстоящият втори дует на Галена и Фики е очакван с нескрит интерес от почитателите на поп-фолка и на двамата изпълнители. За съжаление недоброжелатели решиха да опорочат труда на певците и на целия екип, работил по сингъла, като пуснаха в интернет нецензурен вариант на демото на песента, подготвяна от Галена и Фики. Не закъсня и реакцията на Галена, която се извини на феновете и изрази своето нескрито разочарование от случилото се.

“Здравейте,
И това не ми се беше случвало.. Да изтече демо в такъв суров вариант, но предполагам си има първи път за всичко. Никак не ми е приятно, че се налага да давам обяснения за подобни неща, но “доброжелателите” не спят, както се казва. Вярвам никой от вас не си е помислил, че това е текстът на новия ни дует с Фики. Извинявам се от името на двама ни, че тези неща стигнаха до вашите уши, но трябва да ви е ясно, че при създаването на една песен винаги се започва с маркиране на мелодията, по което маркиране след това текстописецът създава текст. Не зная кой и защо би искал по такъв грозен начин да ни злепоставя, но знам със сигурност, че нищо не остава безнаказано. Да, огорчена съм, че трудът на целия екип, който стои зад песента бива подиграван така нелепо, само защото сме неудобни на някого, но тези подли постъпки винаги ги е имало и ще ги има. Искрено се надявам да имате търпение до завършването на проекта и ви моля да ме подкрепите в този труден момент”
, написа Галена.

НЕ СПЕКУЛИРАЙТЕ С ИМЕТО НА ПРЕСЛАВА

Понеделник, 25 Август 2014

Преди няколко дни в регионален бургаски сайт се появи публикация относно отменено участие на Преслава. На следващия ден публикацията бе преразказана в столичен всекидневник, а ден по-късно и столичен сайт се "развихри" по случая. Ако първите две публикации представят по-скоро търговски конфликт между две заведения със сходни имена, то третата публикация тенденциозно и злонамерено използва името на Преслава.

Музикална компания "Пайнер" няма да остави без отговор опитите да се очернят името и професионалните качества на една от водещите певици на компанията.

За да изясним каква е истината за този случай, се свързахме с господин Георги Найденов, който е реален собственик на "Каручкатъ" в Слънчев бряг, а не митичен руснак, както се посочва в първите публикации. Оказа се, че никой до този момент не е говорил лично с него и той не е правил изявления пред никакви медии. Всички "цитати", в третата публикация, са пълна измислица на авторката. Георги Найденов посочва като единствена причина за отменените няколко участия лошото време и поредицата дъждовни дни, довели до по-слаба посещаемост. При отмяната на това участие, в заведението му не е пял друг изпълнител, още повече от друга музикална компания.

За задоволството си от работата с Преслава и с другите изпълнители на музикална компания "Пайнер", господин Найденов посочва програмата за гостуване на изпълнители в своите заведения в Слънчев бряг, Приморско и Созопол, където Преслава е канена още няколко пъти до края на сезона, а до нея са другите водещи имена от каталога на "Пайнер".

Името Преслава вече 10 години е гаранция за качество и най-висок професионализъм, което се знае прекрасно от всички и за което говори обичта на десетките хиляди почитатели на нейния талант.

"Пайнер"00Д

ЕСИЛ ДЮРАН С ПОЕТИЧЕН ПОХОД СРЕЩУ ЛИЦЕМЕРИЕТО

Сряда, 13 Август 2014

В новия си брой предаването "Фолкмаратон" ще ви срещне с Есил Дюран, която споделя с водещата Жени Койчева подробности в личен план и любопитни неща за новите си проекти. Певицата разкрива как в нейния подреден свят успява да намери точното място на всичко, с което иска да се занимава: музика, мода, медийни изяви, семейство и по този начин да получи възможност за успех във всяко свое начинание. За нея най-важните неща са постоянството, последователността, упоритостта, вярата в успеха, всеотдайността и любовта към предмета на заниманията ти, няма значение как изглеждат нещата в началото, успехът идва при тези, които не се отказват лесно. Есил Дюран споделя, че за разлика от повечето деца на музиканти, нейния син Харис не иска да се занимава с музика, а да бъде архитект, но певицата заключава философски, че няма значение с какво ще се занимаваш, важното е да бъдеш добър в това, което правиш. Певицата разказва как журналистическо невнимание по време на интервю е дало началото на новината за нейната писателска амбиция, подхвърлената със самоирония реплика родила новината за новото и амплоа. Голямото признание, което звездата прави пред Жени, е за любовта на живота и, нейния съпруг Борис Павлов, до колко се припокрива той с идеала, който Есил била изградила за своя спътник в живота. Есил Дюран разказва как е открила своя нов текстописец в социалните мрежи, няколко месеца певицата изчакала преди да му възложи конкретен текст по своя музика, а в момента вече имат няколко общи песни, които ще представи на публиката през есента. Първа ще се сдобие с видеоклип закачлива, дори заядлива песен, срещу онези хора, които непрестанно опитват да се харесат на всички, пренебрегвайки риска да не се харесат в един момент на самите себе си.

СЕДМИ АЛБУМ ОТ DJ ASKY

Четвъртък, 07 Август 2014

Популярният DJ Asky и музикална компания "Пайнер" това лято изненадаха меломаните с новия албум "Hit Mix 2014". В него майсторът на звука е включил 24 обичани песни, станали много популярни в нощните клубове. Сред тях са "Твърде късно е" и "Студентка" на Константин, "Алергична" на Цветелина Янева и "Без извинение" на Малина. В два от миксовете присъстват песни на Преслава – "Режим"Неприлична" и "Пиши го неуспешно", както и на Джена – "Как не се уморих". С фрагменти от актуалните си песни участват още Кали - "Аз съм аз", Соня Немска – "Пеперудите" и Андреа – "Най-добрата".

Младите секссимволи в поп-фолка – Галин и Фики застават в микса на DJ Asky с "Все напред" и "Беше обич", а компания им прави Кристиана с "Диги дай, дай". Меломаните ще останат доволни и от представянето на Ани Хоанг – с песните "Да го правим" и "Официално бивша", в която се включва и Люси. Пеещият режисьор на видеоклипове е удостоен в албума и със самостоятелното си парче "Ако питаш пиян ли съм". Не на последно място трябва да споменем и участието в албума "Hit Mix 2014" на Яница с "Нито минута", на Димана – с "Да й вдигна ли" и на Борис Дали – с "Ще си говорим пак".

DJ Asky не е забравил и за хубавите дуетни парчета и съвсем закономерно е включил в албума Емилия и Ави Бенеди с "Кой ще му каже / Boi tegali li", както и Анелия и Гъмзата – с "Феноменална". Мария ft. Х също представят част от песента си "Да съм с теб", а към тях се присъединяват Илиян и Сиана с най-новия си дует - "Палавница". Песента "Гимнастика" на DJ Живко Микс и Джамайката" също е избрана от DJ Asky за новия му клубен албум "Hit Mix 2014".

НАСТРОЕНИЕ И СТРАСТИ В "HIT BIKINI - 2014"

Сряда, 06 Август 2014

Без съмнение една от най-очакваните музикални подборки през горещите летни дни е компилацията на музикална компания "Пайнер" - "Hit bikini 2014". По традиция албумът събира най-горещите и палещи страстите летни хитове на звездите на телевизия "Планета". Повечето от тях вече имат свои оригинални видеоклипове, които се излъчват в програмата на "Планета HD" и в официалния канал на медията в YouTube – Planeta Official.

Напълно очаквано, първата песен в "Hit bikini 2014" е на Галена и DJ Живко Микс – "Хавана Тропикана". Тя дава и тона за летните купони това лято, продължен от "Неверници" на Джена и "Студентка" – на Константин. Със съвсем нова песен в музикалната селекция участва Преслава – "Моето слабо място", както и Нелина – "Силните печелят в любовта". Сиана и Димана представят своя дует "Ще оцелея", а Димана и соловата си песен "Да й вдигна ли". С дует в албума участва Милко Калайджиев – "Частно парти" заедно с Наско Ментата, а Кристиана вдига градуса с "Диги дай, дай". Ани Хоанг и Люси са включени с актуалната им лятна песен "Официално бивша", Яница – с "Виж ме", а Надя Казакова – с "Приказка за любовта". И малко преди финала на албума, Татяна ще ни "отведе" "На морето", за да не забравяме, че слушаме хитовия албум "Hit bikini 2014".

АНДРЕА, ИЛИЯН И КАМЕЛИЯ - ИНТИМНО ВЪВ "ФОЛКМАРАТОН"

Петък, 01 Август 2014

В новия си брой предаването "Фолкмаратон" отново ще ви срещне с две от звездите на телевизия "Планета" Андреа и Илиян, които споделят с водещата Жени и подробности в личен план и любопитни неща за проектите си.

Андреа споделя, че нейната изява на турнето "Планета лято 2014" ще премине под звездата на последния и хит "Най-добрата", тя е организирала за своето шоу екип от силни и талантливи хора и е уверена, че ще покажат по-добър спектакъл от показаното в предишните издания на турнето.

Слушателската ни аудитория израства заедно с нас - смята Андреа, посланията на песните и текстовете стават все по-ангажирани, но и феновете искат някаква промяна, да се случва нещо различно и то трябва да става, за да им бъде интересно.

До този момент - продължава звездата, съм получила всичко, което съм поискала в кариерата си, но не съм искала неща, чиято цена не мога да платя, винаги съм си давала сметка какво мога да понеса, човек трябва първо да израсне вътре и тогава да гледа навън.

Камерата на предаването ви прави свидетели на избора на сватбени тоалети за булката Камелия и младоженеца Илиян от предлаганото в най-голямата модна агенция в Асеновград. Сватбата ще бъде на плажа, точно на рождения ден на певеца, а водеща на тържеството ще бъде Бояна, позната от телевизионната рубрика "Приказна сватба" във "Фолкмаратон".

Бъдещата булка дефилира пред екипа с тоалетите, които си бе харесала, а зрителите ще видят коя е роклята, която двамата избраха за своето тържество. Илиян е поканил около 350 гости, но не се наема да прогнозира колко, в крайна сметка, ще се съберат на морския бряг. Малкият Ицо Бойдев изгледа модното дефиле на родителите си от ръцете на Жени Койчева, а Илиян довери, че за него също се готви много специален тоалет.

ХУБАВ МЪЖ ВДЪХНОВИЛ ТАТЯНА ЗА НОВИЯ И КЛИП

Петък, 25 Юли 2014

В новия си брой предаването "Фолкмаратон" ще ви срещне с две от звездите на телевизия "Планета" Татяна и Константин, които разкриват любопитни случки около последните си проекти. И в този брой на предаването е в сила правилото, за каквото и да се говори със звездите, винаги да става дума за много любов, за много емоции и за хубави песни.

Татяна споделя подробности за създаването на новата си песен, идеята за която се ражда по време на престоя и в Сен Тропе, а текстът певицата написала докато пътувала за свое участие. Според нея, сезонът на морето е низ от удоволствия, безкраен купон, в който денят и нощта се сливат и времето няма никакво значение. За снимките на видеоклипа Татяна приготвила огромен куфар с маркови тоалети, но приела идеята на режисьора да се снимала само по бански, вдъхновена и от ефектния си екранен партньор.

Константин откровено признава, че не може да се нарадва на новото си парче, светкавичният успех на което е надминал очакванията му и не крие благодарността си към всички, които са помогнали "Студентка" да се появи точно в този си вид. Пред водещата Жени Константин разкрива житейската си философия да благодари на Бог, каквото и да се случва, защото сигурно се е случва най-доброто възможно и поне добра поука ще можеш да си извлечеш от това. Певецът признава, че най-голямото семейно състезание в момента е в кухнята, където всеки от съпрузите се старае да се покаже, че е по-добър кулинар от другия. И в този брой на предаването зрителите продължават да избират хит на лятото във "Фолкмаратон", като с най-многобройна ваша подкрепа се откроява летния хит на Константин.