English

ОЩЕ ДВЕ ЯРКИ ИМЕНА ВЪВ "ФОЛКМАРАТОН"

Петък, 11 Април 2014

В новия си брой предаването "Фолкмаратон" ще ви срещне не с една, а с две от звездите на телевизия "Планета", които споделят любопитни моменти от кариерата си и личния си живот - Роксана и Валя. Роксана признава, че съмнение за бременност и емоционален дисбаланс са причина за ранното и напускане на телевизионната игра, в която участва наскоро, с което остави разочаровани многобройните си почитатели. Роксана вече завършва работа по новия си проект, който е сериозен като "За всеки има ангел", но ще бъде в умерено темпо, ще бъде посветен на безхарактерните мъже, вече има страхотна идея за видео, което отново ще бъде режисирано от Йордан Петков. Певицата определи и датата за промоцията на самостоятелния си албум, като отправи покана към всичките си почитатели за среща на 20 май в комплекс "Приказките" край Харманли. Валя споделя подробности за гостуванията си в Брюксел и Истанбул, където пя неотдавна и плановете си за предстоящото си гостуване в Лондон, където също е добре позната на българската публика там. Певицата смята, че пролетта е нейния сезон, не само заради рождения си ден, който е на 23 април, но и заради жизнеността и импулсите, които изпълват всички с творческа енергия и сила. Валя обмисля как ще отбележи своята 15-годишнина на професионална сцена, ще продължава да работи с Оцко и по новото си парче, с което ще ни зарадва съвсем скоро и обещава на почитателите си и нов дуетен проект за сезона.

Водещата Жени отново ще зададе своя въпрос към многобройните и неуморни фолкмаратонци, който този път ще даде възможност на зрителите да покажат дали знаят колко от изпълнителите на "Пайнер" са родени под знака на зодия Телец? Водеща песен в "Хит маратон" за поредна седмица е "Феноменална" на Анелия, следвана от Емилия с "Кой ще му каже" и "Режим "Неприлична" на Преслава, а новите предложения са "Престъпно е" на Камелия, "Счупи се" на Даяна и "Да го правим" на Ани Хоанг. Въпросите в рубриката "Фолк клуб" ще проверят дали познавате новите компилации "Пайнер хит сезони - пролет 2014" и "Пайнер хит дуети - 9", както и да откриете заглавия на песни в текста, изпратен от Велислав Десподски.

ХИТОВЕ Х 2

Четвъртък, 10 Април 2014

Дългоочакваната музикална компилация, събрала последните дуетни песни на звездите на телевизия "Планета" вече е в търговската мрежа. В "Пайнер Хит дуети 9" влизат 15 актуални предложение на най-голямата музикална компания в България. Песента, удостоена със статуетката за "Дуетна песен на 2013" – "Кой" на Галена и Фики е водещото заглавие в компилацията. Според меломаните тя е в Топ 5 на най-желаните песни и в началото на тази година. Интересен факт е, че освен "Кой" със зрителски приз за "Песен на месеца" от класацията "Планета Топ 20" са още две заглавия, включени в дуетната подборка. През февруари на върха в класацията на музикалната медия бе "Феноменална" на Анелия и Гъмзата, а през март - "Кой ще му каже / Boi Tegali Li", в изпълнение на Емилия и Ави Бенеди.

Песента "Kiss Me Baby" на Теди Александрова и Джамайката, чийто видеоклип зрителите определиха за най-гледан в официалния канал на телевизия "Планета" в YouTube – PlanetaOfficial, също е намерила място в албума. И докато Джамайката очаква своята първа солова песен, в "Пайнер Хит дуети 9" той участва с цели три дуета. Освен с Теди Александрова, тук са и следващите му музикални превъплъщения – с Роксана и DJ Живко Микс.

С още хитови предложение тази пролет "Пайнер" се обръща към меломаните с дуетите на Галин и Кристиана - "Колко много", на Ани Хоанг и Люси - "Малко шум за Ани Хоанг" и на Кали с DJ Цеци Лудата Глава - "Нивата". В очакване на оригинален видеоклип, Мария представя своя дуетен партньор Х. в "Да съм с теб", а Илиян – своя братовчед Алекс в "Единствена".

В "Пайнер Хит дуети 9" са намерили място и дуетните песни на Емилия с Лазар "Dame Tu Amor", както и на Даяна с Romanos Kolytos – "Счупи се". Не са пропуснати и съвместните проекти на Андреа и Джена "Пий едно от мене", и на Траяна с DJ Нед – "Теб и никой друг".

ПАРАД НА НАГРАДИТЕ ВЪВ "ФОЛКМАРАТОН"

Петък, 28 Февруари 2014

В новия си брой предаването "Фолкмаратон" ще ви срещне с отличените звезди от Годишните музикални награди на телевизия "Планета", а в този брой това са Глория, Константин, Фики и Цветелина Янева. Буквално преди часове се случи събитието на музикалния сезон - Годишните музикални награди на телевизия Планета, на които 16 статуетки и 6 специални награди блеснаха в ръцете на удостоените.

Глория призна изненадата си от получаването на 2 награди и то след 20-годишно присъствие на музикалната сцена и сподели, че според нея причина за това е нейният индивидуален стил, несекващото и желание за работа и прекрасните песни, които е изпяла. Константин шумно изрази радостта си от получаването на най-желаната награда за всеки един изпълнител - Певец на годината и разкри кой е написал благодарствената му реч, радостта му е двойна и от факта, че статуетката му връчиха двама световни шампиони. Фики споделя изненадата си от получената награда и от факта, че я споделя с такъв изключителен професионалист като Галена, младият певец благодари на семейството си и на почитателите си, които са оценили песента толкова високо. Цветелина Янева благодари сърдечно на целия екип, който е бил до нея през цялата година и особено на режисьора Николай Нанков, тя показа задоволството си от получената награда и призна, че надеждите и са били свързани именно с наградата за баладичен хит.

Водещата Жени отново ще зададе своя въпрос, който този път ще даде възможност на зрителите да покажат съобразителност и да открият кое е числото на албума "Пайнер хит сезони - есен", като трябва сами да открият алгоритъма за това. Водеща песен в "Хит маратон" тази седмица е "Искам още" на Ивана, следвана от Преслава с "Режим "Неприлична" и "Кой сега е №1" на Соня Немска, а новите предложения са "Кой ще му каже" на Емилия и Ави Бенеди, "Огън и вода" на Тони Дачева и "Феноменална" на Анелия и Гъмзата. Въпросите в рубриката "Фолк клуб" ще ви накарат да си припомните колко награди бяха раздадени в НДК, колко попфолк албума бяха издадени през 2013 година, а в третата задача ще ви се наложи да откриете песните на Преслава в посочения текст.

ГАЛЕНА И ИЛИЯН - ИНТИМНО ВЪВ "ФОЛКМАРАТОН"

Събота, 22 Февруари 2014

В новия си брой предаването "Фолкмаратон" ще ви срещне не с един, а с двама от най-популярните и обичани изпълнители в каталога на музикална компания "Пайнер" - Галена и Илиян. Пред камерата на "Фолкмаратон" звездите откровено разказват подробности от личния си живот, случилото се с тях напоследък, за промените и преживяното, за новите срещи и събития, които за дали тласък на вдъхновението за новите им проекти.

Илиян признава за радостите и трудностите на бащинството, с които вече са запълнени неговите дни и нощи, споделя за любовната си история с Камелия, дарила го с първороден син, за новите отговорности, които е поел в живота си.

Галена споделя подробности за приключенията на цялото семейство в Камбоджа и Тайланд, за погрешната представа, която имаме за този район, който се е оказал едно от райските кътчета на земята, в които вече е влюбена. Галена не крие и задоволството си от проектите, които е успяла да реализира през миналата година и особено от дуетната песен "Кой" с младия талант Фики, благодарение на която той намери пътя към музикална компания "Пайнер".

Водещата Жени отново ще зададе своя въпрос, който този път ще даде възможност на зрителите да покажат съобразителност и да открият заглавията на песните и певицата в чиито албум са включени те. Водеща песен в "Хит маратон" тази седмица е "Искам още" на Ивана, следвана от Райна с "Ако е, да е" и "Следвай ме" на Сиана, а новите предложения са "Режим "Неприлична" на Преслава, "Кой сега е №1" на Соня Немска и "Зарибена" на Кристияна. Въпросът в рубриката "Фолк клуб" този път е зададен от Галена, която предлага една трудна задача на зрителите, но и наградата е уникална - 5 броя от специалния многолистов календар на звездата за 2014 година.

"САМО ЛЮБОВ ТИ Е НУЖНА" - ПРИЗНАВА МАРИЯ ВЪВ "ФОЛКМАРАТОН"

Петък, 14 Февруари 2014

В новия си брой предаването "Фолкмаратон" ще ви срещне с певицата, с името на която винаги са свързани три думи: красива, стилна секси - Мария, от която очакваме да научим истината дали имаше тайна сватба във Виена.

Пред камерата на "Фолкмаратон" певицата разкрива тайната на перфектната си форма: 7 дни в седмицата строга диета и по 1-2 часа във фитнеса, към което трябва да се прибави и позитивното мислене са гаранцията за отлична форма.

Певицата признава, че винаги споделя в страницата си снимки от пътешествията с любимия човек, като се стреми всеки път снимките да показват различни кътчета и детайли от местата които посещават двамата, което е дало повод за поредните слухове.

Мария е категорична, че аплодисментите на феновете, грейналите лица, горещата им подкрепа е двигател за много неща в нейния живот, тя признава с какво нетърпение чака вечерта на Спектакъла, за да бъде отново сред почитателите си.

Мария споделя подробности и за модната кариера на дъщеричката си Марая, която се подготвя за втората си фотосесия за детската колекция на популярна модна къща, певицата е откровена и за радостите на майчинството, които открива всеки ден.

Годишните музикални награди са повод Жени Койчева да продължи разговора с музикалния експерт Емилия Стоянова, която предлага своя поглед върху по-впечатляващото от събитията на изминалата музикална година.

Водещата Жени отново ще зададе своя въпрос, който този път ще даде възможност на зрителите да покажат дали знаят коя от новоизлезлите компилации на "Пайнер" събира на едно място имената на 10 от изпълнителите на музикалната компания?

Водеща песен в "Хит маратон" тази седмица е "Искам още" на Ивана, следвана от "Не ставам втора" на Галена и Пламена с "Нещо фатално", а новите предложения са Райна с "Ако е, да е", Сиана "Следвай ме" и Нелина с "Недей и ти".