English

ДЕНИС ВЪВ ФОЛКМАРАТОН:"ИСКАМ СОНЯ НЕМСКА!"

Петък, 21 Ноември 2014

В новия си брой "Фолкмаратон" ще ви предложи още от личната изповед на шлагерния бард Веселин Маринов и признанията на дебютанта Денис.

Веселин Маринов продължава личния си разказ за пропуснатите неща в живота, за жертвите, които е направил заради кариерата си, за живота който изтича между пръстите ни.

Певецът разкрива истината за бащинските радости и притеснения, колко тъжно е, че точно когато откриваш по-зрелия човек в дъщеря си, трябва да се разделите, защото тя е поела вече по своя път. Въпреки празнините в душата си певецът е пълен с оптимизъм и разкрива пред Жени Койчева плановете си за следващите 4-5 години.

Денис разказва за най-интересното около новия си екшън клип "Става ден". Оказва се, че е намерил красавицата за главната женска роля във Фейсбук. Младият певец признава, че за първия си дует иска Соня Немска, защото, според него, много си приличат и ще се допълват взаимно. Дори е говорил с нея, но въпрос на шанс е да се намери подходящата песен.

Водещата Жени отново ще зададе своя въпрос към многобройните и неуморни фолкмаратонци, като този път тя ви пита колко пъти сме празнували рождения ден на телевизия "Планета" в зала № 1 на НДК.

В рубриката "Фолк клуб" зрителите трябва да се справят с още три задачи: първо да преброят визиите на Соня Немска "Като стъкло", да открият заглавията в текста, предложен от Марияна Ценова, да се сетят колко са дуетните песни във фолклорния албум на Глория.

Продължава и рубриката "Хит маратон", като в този брой зрителите са подкрепили "Боже, прости" на Галена и Фики, "Всичко чуждо пожелаваш" на Яница и "Да ти се доказвам" на Джена, а са предложили 3 нови заглавия: "За две минути" на Тони Дачева, "През сълзи обичам те" на Татяна и "На моето място" на Кристиана.

ДЕСИ СЛАВА С БЛЯСКАВО ЗАВРЪЩАНЕ В “ПАЙНЕР”

Петък, 21 Ноември 2014

Деси Слава се завръща в музикална компания “Пайнер”, а събитието ще стане факт на 1 декември, когато певицата ще се качи на голямата сцена по време на концерта “XIII години телевизия “Планета”. Няколко дни по-рано – на 29 ноември, феновете ще могат да видят ексклузивно интервю с изпълнителката във “Фолкмаратон”. Точно в същото предаване през 2003 година бе и последното участие на Деси Слава преди да започне да твори като самопродуциращ се изпълнител. Днес, 11 години по-късно тя отново се завръща в най-голямата музикална компания. С това зрителите ще могат да гледат нейните видеоклипове в ефира на телевизия “Планета”, както и да следят продукцията й в официалния канал в Youtube - Planeta Official.МАЛИНА С ПЪРВО ТУРНЕ В САЩ

Петък, 07 Ноември 2014

В края на ноември Малина ще отлети за САЩ, за своето първо турне зад Океана. Певицата е много развълнувана от предстоящото пътуване и среща с българската общност в Америка, която отдавна отправя покани към звездата на музикална компания “Пайнер”. Малина ще отлети за САЩ с двама музиканти, които ще бъдат част от нейното музикално-танцувално шоу. Това са Емил Михайлов – ударни инструменти и Николай Суботинов – клавир, вокали и китара, с които певицата ще поднесе уникален няколкочасов спектакъл по време на своите концерти. Малина споделя, че съжалява, че няма да може да включи в представянето си и своя балет – VIP Dance, но пък обещава, че цялата грандиозност и мащабност на шоуто й няма да е по-малка.

Първият концерт на изпълнителката ще бъде на 29 ноември в Тампа, а след това концерти ще има и в Ню Йорк, Чикаго, Лас Вегас, Атланта и Детройт. За съжаление Малина ще пропусне концерта за 13-тия рожден ден на телевизия “Планета” на 1-ви декември, но пък заедно с българите в САЩ ще отпразнуват заедно годишнината с много песни и танци. Малина разкрива, че е подготвила разнообразен репертоар – както най-големите си хитове, така и много популярни музикални предложения от други жанрове. Специално за нашите сънародници тя за първи път е подготвила и фолклорна китка с народни песни.
За първи път Малина ще гостува и на българите в Канада, а концертите й там ще са на 19 декември в Монреал и на 20-ти в Торонто. След това певицата отново ще се върне в САЩ за още няколко концерта в САЩ – в Кейп код, в Денвър, в Сиатъл и отново в Чикаго.

Ето и датите, на които Малина ще има концерти в САЩ И Канада.

29.11. - Тампа
05.12. - Ню Йорк
06.12. - Чикаго
10.12. - Лас Вегас
12.12. - Атланта
13.12. - Детройт
19.12. - Монреал
20.12. - Торонто
21.12. - Кейп код
26.12. - Денвър
27.12. - Сиатъл
31.12. - Чикаго

ХАРИ БЕНД - НОВА ФОЛКЛОРНА ФОРМАЦИЯ В “ПАЙНЕР”

Петък, 31 Октомври 2014

Най-новата фолклорна формация, продуцирана от музикална компания “Пайнер” е Хари Бенд. Оркестърът съществува от една година, но сега официално дебютира в ефира на телевизия “Планета Фолк” и в Planeta Official в Youtube с първата си инструментална композиция, озаглавена “Бучимиш”. Това е авторска мелодия от северняшкия край. Тази фолклорна област музикантите ще застъпят и в следващите си музикални предложения, тъй като всички са от Плевенския край. Хари Бенд се състои от седем души, като ръководител е Хари Димитров – саксофон, Емилиян Димитров – кларинет, Пенчо Димитров – перкусии, Венцислав Петков – клавирист, Аьоша Асенов – акордионисти, а солистка е младата и талантлива Люси Маринова. Съвсем скоро музикантите ще представят и още три нови мелодии, които бяха заснети през октомври – “Плевенска ръченица”, “Тежка сватба” и “Дунаве, бели Дунаве”. Снимките са реализирани от режисьора Радослав Георгиев на няколко красиви локации в Парк “Кайлъка” и край брега на река Дунав. “Засега ще заложим основно на северняшката музика, защото ние сме от този край и правим музика за хората, за да могат всички любители на фолклорните ритми да се поздравяват и празнуват с нашите песни”, сподели пред телевизия “Планета” ръководителят на оркестъра Хари Димитров. Той допълни, че в процес на подготовка са и още нови интересни композиции.

ЗВЕЗДИ НА "ПАЙНЕР" С БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ В КЪРДЖАЛИ

Сряда, 29 Октомври 2014

Благотворителен концерт в помощ на лечението на 29-годишната Тинка Гачева от Кърджали ще се проведе тази вечер от 19 часа в Дома на културата в Кърджали. Концертът е под надслов „Да помогнем на Тинка". На сцената ще излязат известни хип-хоп, поп и фолк изпълнители, които ще призоват към благотворителност. Специално участие вземат и изпълнителите на музикална компания "Пайнер" Галин, Соня Немска, Здравко Мандаджиев, Николай Славеев, "Формация Паскалев - Пловдив". Певците призовават всички жители и гости на града да станат част от събитието, за да може по-бързо Тинка да се върне към нормален ритъм на живот.

СОЛИСТКАТА НА ВФГ - ДИМИТРИЯ НИКОЛОВА СТАНА МАЙКА

Сряда, 29 Октомври 2014

Тази сутрин солистката на Виевската фолк група - Димитрия Николова стана майка. Певицата и съпругът й Цветан Абрашев станаха родители на близнаци - момиченце и момченце, които избраха да кръстят Татяна и Славчо. Щастливото събитие се случи в болница в София, а хубавата новина съобщи другата солистка на формацията Нели Узунска - Драмалиева. Димитрия Николова е част от Виевската фолк група от 2009 година и е от Харманли. Изпълнителката е завършила музикалното училище в Широка Лъка, а таланта си е наследила от своя дядо. След присъединяването си към оркестъра певицата внася допълнителен колорит с дълбокия си и лиричен глас.Музикална компания "Пайнер" и телевизия "Планета" честитят хубавото събитие в живота на Димитрия и Цветан и пожелават много здраве и щастливо детство на Татяна и Славчо!

ИВЕЛИНА КОЛЕВА С ДЕБЮТЕН АЛБУМ

Петък, 24 Октомври 2014

На музикалния пазар се появи първия фолклорен албум на Ивелина Колева, който носи заглавие "С мерак, любов и песен". Музикалният проект включва 13 композиции, от които една е хороводната китка "Все ма е яд, мамо/Кой мале, кой като мене". Голяма част от мелодиите, намерили място в албума вече са познати на почитателите на фолклорните ритми. Припомняме Ви, че това лято Ивелина Колева представи в ефира на телевизия "Планета" и "Планета Фолк" и видеоклипове на някои от песните – "Елена мома", "С мерак, любов и песен", "Камък си на мястото тежи", "Мъжко се дете родило". В този проект Ивелина Колева основно акцентира на авторски песни на фолклорна основа, самата тя е автор на 7 от мелодиите и на 8 от текстовете.

"Почти всички песни от първия ми проект са по моя музика и текст. Не искам да пея песен, която преди мен е пята от други изпълнители. Аз представям себе си и искам да бъде моя музиката", сподели певицата преди време в ефира на телевизия "Планета".

Песента "Замръкнала е хубава Яна" е подарък от ръководителя на оркестър "Канарите" Атанас Стоев. Ивелина Колева е подготвяла песните за дебютния си проект в продължение на 5-6 години. Заглавната песен "С мерак, любов и песен" е създавана за участието и на фестивала "Пирин фолк" в Сандански. В първия самостоятелен албум на изпълнителката почитателите ще открият и двата й дуета с Преслава – "Замръкнала е хубава Яна" и "Иван, Елена тихом думаше".

НЕЛИНА С ТУРНЕ В САЩ И КАНАДА

Петък, 24 Октомври 2014

Нелина ще отлети до броени дни отвъд Океана, за да зарадва почитателите си там с хитове и незабравими песни. Певицата ще изнесе концерти в САЩ и Канада, а точните дати и места ще бъдат обявени в официалната страница на телевизия "Планета". За изпълнителката предстоящото турне е изключително вълнуващо и тя с нетърпение очаква да стъпи на американска земя. За Нелина есента донесе много хубави емоции. Тя представи новия си видеоклип "Силните печелят в любовта". Певицата зарадва и с нови фолклорни песни почитателите си, които я определят като едно от най-емблематичните имена в българската народна музика. Предстои да се появи и новият и фолклорен албум "Празник е".
PLANETA OFFICIAL Е НАЙ-ГЛЕДАНИЯТ БЪЛГАРСКИ КАНАЛ В YOUTUBE

Сряда, 22 Октомври 2014

През първите си 7 дни “Боже, прости” на Галена и Фики е бил прегледан повече пъти, отколкото други видеоклипове през последните 6 месеци, гласи официалното съобщение от YouTube, получено в телевизия “Планета”. Фактите са неоспорими – видеото е било гледано повече от 840 хиляди потребители, споделено е повече от 8500 пъти и е донесло на канала почти 100 нови абоната. Оказва се, че е еднакво харесвано и от жените, и от мъжете, а след България, най-много са го гледали от Великобритания, Турция, Испания и Македония. “Боже, прости” е само един от примерите за интереса на потребителите в YouTube към официалния канал на телевизия “Планета” - Planeta Official. Безспорно това е най-гледаният български канал в Youtube. От своето създаване през май 2012 г. досега е калкулирал гледаемост от близо 280 милиона показвания – впечатляваща цифра, с което продукцията на музикална компания “Пайнер” е най-гледана в интернет.

Каналът Planeta Official съдържа почти 2700 клипа, които са достъпни за потребителите в Youtube по целия свят. Жанровото и стилово разнообразие е много голямо – от поп и рок-звучене, през поп-фолк до традиционна и модерна българска народна музика. Planeta Official е единственият български канал, който поддържа и 4K - Ultra HD стандарт на своята продукция, което е иновативно за родния пазар. В този стандарт видеоклиповете са повече от 50, за радост на ценителите на най-високо качество на аудио и видео-продукцията. ?В канала могат да бъдат гледани и всички предавания, които се създават за ефира на телевизия “Планета”, “Планета HD” и “Планета Фолк”. Съществена част от съдържанието представляват концертите и музикалните програми, които “Планета” представя. За своето Национално лятно турне “Планета Лято 2014” и официалната церемония по връчването на Годишните музикални награди, каналът предложи с live-streaming, което със задоволство бе посрещнато от потребителите.

По още един показател Planeta Official е лидер – каналът има почти 260 хиляди регистрирани абонати, а броят им нараства с всеки изминал ден.

“Винаги сме се стремели да създаваме продукция с високо качество, отговаряща на световните стандарти за модерна телевизия. Зрителите са поставили големи критерии, които ние следваме и се радваме, че успяваме да им предложим продукция, която те оценяват и е неразделна част от ежедневието им”, споделят от телевизия “Планета”.

PlanetaOfficial

КРУМ СПОДЕЛЯ ТЕХНИКИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ ВЪВ "ФОЛКМАРАТОН"

Петък, 10 Октомври 2014

В новия си брой "Фолкмаратон" ще ви срещне със звездата на телевизия "Планета" и "Пайнер" - Крум, който споделя с водещата Жени любопитни неща, случили се с него по време на участието му в "Сървайвър". Поканата за участие в "Сървайвър" съвпада с тежък емоционален момент за Крум и той се вкопчил в тази възможност, въпреки предупрежденията на свои приятели, които са участвали в предишни сезони. Върнахме се 3000 години назад, лишихме се от всички удобства, които предлага цивилизацията и които са неотменна част от обичайния ни живот. Играта е замислена така, че можеш да оцелееш само с лицемерие и манипулация на другите, но певецът се отказал да преследва финала, подчинявайки се на общите правила. След две седмици съществуване познатият ни Крум вече не съществувал, а на острова е бил само една примитивна човекоединица от племето "Нага". От всичко преживяно човек си извлича и положителен опит, вече съм по-спокоен и по-търпелив - споделя откровено Крум.

Певецът признава, че новият му проект е свързан с моментите на катарзис, със защитната реакция след нараняване, с преодоляването на кризисни емоционални моменти, с възстановяване след любовна драма. Ефектната видеореализация е осъществена благодарение на Радина Миленчева, която участва в повечето проекти на Крум.

Водещата Жени отново ще зададе своя въпрос към многобройните и неуморни фолкмаратонци, като този път тя ви пита колко от песните на Борис Дали, включени в албума "Младо момче", са излизали и в лятна компилация на "Пайнер" през 2014 година? В рубриката "Фолк клуб" зрителите трябва да се справят с още три задачи: да открият заглавия в текста, изпратен от Симона Йорданова, въпросът на Мария Петрова за компилацията "Хит бикини 2014" и въпросът на Десислава Николова за фолклорните песни на Емилия. Продължава и рубриката "Хит маратон", като в този брой зрителите на предаването гласуват за следващите 6 предложения - горещите хитове на Емилия, Есил Дюран, Денис, Преслава, Даяна, Цветелина Янева и Фики.