English

КАНАРИТЕ ОТКРИВАТ УЧЕБНАТА ГОДИНА В СТАРА ЗАГОРА

Вторник, 25 Август 2015

"С песните на "Канарите" е името на спектакъла, който подготвят Атанас Стоев и оркестър "Канарите" и с който ще огласят централния площад на Стара Загора навръх 15-ти септември. Изненада за почитателите на легендарния оркестър са певиците, които ще се включат с изпълнения на песни от репертоара на оркестър "Канарите". Това са едни от най-популярните имена във фолклора и попфолка: Славка Калчева, Пепи Христозова, Ивелина Колева, Сестри Диневи, Деси Слава, Ивана Джена, Емилия, Галена и Преслава.

"С песните на "Канарите" е своеобразна кулминация и за празниците на оркестър "Канарите", който навърши 40 години от създаването си. През месец май Атанас Стоев отпразнува своя 70-годишен юбилей с мащабен празничен концерт в родния си Чирпан. Месец по-късно, в началото на юни, оркестър "Канарите" отбелязаха 40 години от създаването си с юбилеен концерт в село Дълбок извор. По идея на Атанас Стоев в концерта взеха участие всички бивши и настоящи певци и музиканти.

Спектакълът "С песните на "Канарите" ще бъде заснет от екип на телевизия "Планета" и ще бъде излъчен в някоя от празничните програми на музикалната медия. Атанас Стоев винаги е канил гости за реализиране на общи проекти, но такъв букет от елитни гласове легендарната формация сплита за пръв път.

МАРИЯ: ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИНИЯТА, КОЯТО Е ИЗЦЯЛО В ПОП МУЗИКАТА

Понеделник, 24 Август 2015

Това разкрива певицата в новия брой на “Фолкмаратон”, където е специален гост тази седмица. Мария издава, че това е било най-хубавото лято за нея и семейството й до момента, като засега почивките им са приключили и вече са си отново в София, а нейното внимание е изцяло съсредоточено върху новия проект, който подготвя.

“Отдала съм се на новото предизвикателство - работя по една нова песен, която очаквам да запиша след няма и седмица, и след това ще планирам нейния видеоклип”, споделя изпълнителката и допълва, че новото й предложение ще е самостоятелно парче, което ще следва линията на “100 нюанса розово”.

Мария е категорична, че засега ще продължи да прави проекти в поп стилистиката, защото по наблюденията й върху нейната дъщеричка и младите хора, именно това е вълната, която ги е заляла като звучене и търсят в музикалните проекти.

“Много лесно ме възприемат в тази роля”, не крие радостта си изпълнителката и признава, че не се страхува да експериментира, защото през годините е създала сериозен репертоар, който има зад гърба си.

Разликата сега е, че по-бавно и по-прецизно избира парчетата си, но най-щастлива я прави факта, че хората харесват новите й проекти и още в първите дни след премиерата им те вече ги знаят и изпълняват с нея по време на участията й.

“Благодарна съм и на късмета, че попадам на парчета, които да им харесат”, откровена е още Мария във “Фолкмаратон”.

НОВА ФОЛКЛОРНА КОМПИЛАЦИЯ ОТ "ПАЙНЕР"

Петък, 14 Август 2015

"С песен на хорото" е най-новата фолклорна компилация, побрала на един диск както някои съвсем нови заглавия, така и няколко от най-любимите ви мелодии. 14 имена от каталога на компанията от фолклора и попфолк сцената и легендарния оркестър "Канарите" представят 14-те заглавия в новата колекция. 9 от песните са народни, от златния фонд на българския фолклор, а 5 са авторски, като някои са създадени от самите изпълнители: Славка Калчева, Атанас Стоев, Пепи Христозова и Ивелина Колева. "С песен на хорото" предлага студиен запис на част от песните, прозвучали на Празничния концерт на 11 юни в Летния театър на Стара Загора, с който музикална компания “Пайнер” отбеляза своя 25-годишен юбилей.

Компилацията "С песен на хорото" предлага ударно начало с перфектното изпълнение на "Лале ли си, зюмбюл ли си" от шестте звезди на "Пайнер": Анелия, Галена, Деси Слава, Емилия, Преслава и Цветелина Янева. В диска има и две хороводни китки, изпълнени от Деси Слава и от Росица Пейчева. Галена и Емилия изпълняват самостоятелно и по една народна песен, а Преслава се включва и с дуетната песен със сестра си Ивелина Колева "Иван Елена тихом думаше".

Впечатляващи са и имената на фолклорните изпълнители, включени в диска: Славка Калчева, Росица Пейчева, Нелина, Здравко Мандаджиев, Пепи Христозова, Ивелина Колева. Към тях се прибавят и имената на две талантливи млади певици: Невена и Калина, които са сред най-новите открития на компанията. Кулминационен момент в диска е и изпълнението на оркестър "Канарите", които са включени с една от най-емблематичните си песни - вечния хит "Кара Кольо".

С песен на хорото 2015

С ПЕСЕН НА ХОРОТО

 1. ЗВЕЗДИТЕ на ПАЙНЕР - ЛАЛЕ ЛИ СИ, ЗЮМБЮЛ ЛИ СИ /Анелия, Галена, Деси Слава, Емилия, Преслава, Цветелина Янева/
 2. ДЕСИ СЛАВА – ХОРОВОДНА КИТКА
  ДОБРО ЛЕ, МЪРИ ХУБАВА
  ИВАНО, МЪРИ ИВАНКЕ
 3. ЕМИЛИЯ – СТАНО, СТАНО
 4. ГАЛЕНА – ГЕРГАНА, ПИЛЕ ШАРЕНО
 5. ПРЕСЛАВА и ИВЕЛИНА КОЛЕВА – ИВАН ЕЛЕНА ТИХОМ ДУМАШЕ
 6. НЕЛИНА – МИЛО МИ Е, МАМО
 7. ЗДРАВКО МАНДАДЖИЕВ – ХОДИЛ СЪМ, МАМО
 8. КАЛИНА и НЕВЕНА – ТРЪГНАЛА МИ Е МИЛЕНА
 9. ПЕПИ ХРИСТОЗОВА – МОМИЧЕ БЕЛО, ЦЪРВЕНО
 10. СЛАВКА КАЛЧЕВА – СЕДНАЛА Е ХУБАВА НЕДА
 11. РОСИЦА ПЕЙЧЕВА – РОДОПСКА КИТКА
  ПУСТОНО ЛУДО И МЛАДО
  СТИГА СИ СЕ, МОМНЕ ЛЕ, НАВДИГАЙ
 12. ОРК. КАНАРИТЕ – КАРА КОЛЬО

БОРИС ДАЛИ :"НА БАРАБАНЧЕТО СЪМ НАЙ-ДОБЪР!"

Четвъртък, 13 Август 2015

Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е Борис Дали, който разказва забавната история по създаването на проекта "Барабанче", започнал като самостоятелна песен и приключил като трио с участието на Галена и на Галин.

"Първо ме грабна припева от първия вариант на текста. Беше нещо много различно, двусмислено, интересно. - разказва певецът - После Росен написа съвсем други куплети, не на първия вариант и се получи. Там пея барабанче само за мен, само за мен, ама то си трябва и помощ от приятел понякога."

Мажоретките във видеото били идея на режисьора Николай Скерлев. Във видеото почти буквално е пресъздаден текста на песента "Барабанче". Момичетата са много красиви и впечатляващи. Едната е мажоретка от мажоретния състав на гвардията, тя е с барабанчето. В текста на песента е вмъкната закачка със заглавията от песни на известни колежки на Борис Дали, но те не се разсърдили, защото закачката била съвсем добронамерена.

С Галена са приятели от началото на музикалните си кариери, потърсил я за съвет и мнение, тя се запалила по новата идея на колегата си и станала част от нея. Галин се озовал по време на записа в студиото и Борис Дали му предложил също да се включи в проекта. Галин приел и веднага добавил и своите вокали в общия хор на "Барабанче".

С включването на младия си колега Галин в своя проект, Борис Дали опроверга клюката за напрежение между "млади" и "стари" певци. "Харесвам и Фики и Галин, готини млади момчета, много се кефя на песните им. - откровен е Борис Дали - Като ги гледам, се връщам назад във времето преди десетина години, когато аз започвах да пея. Сега осъзнавам през какво нещо съм минал. В началото винаги е много трудно. Няма лесни неща на този свят. Както и да изглежда отстрани, винаги е трудно. Ако искаш да успееш трябва да се бориш за всяко едно нещо." На атаката на водещата, че младите певци правят много повече песни от тях, Борис Дали отговори спокойно, че тримата от Палатка имат по стотина песни зад гърба си, а младите им колеги тепърва трупат репертоар и е съвсем нормално да бързат и да записват повече песни.

СОНЯ НЕМСКА ВЪВ ФОЛКМАРАТОН:"НОВАТА МИ ПЕСЕН Е КАТО ФРЕШ!"

Вторник, 11 Август 2015

Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е Соня Немска, която разказва за раждането на летния си хит "Как ми действаш" в съучастие с Мартин Биолчев и Мариета Ангелова. Мелодията на песента била готова още през пролетта, но трудността дошла при избора на текст. Мариета Ангелова написала четири различни текста към музиката на Биолчев, но Соня не можела да реши кой от тях да избере. Имало страшно провокативни, които много щели да допаднат на най-младата аудитория. Соня Немска се спряла на един от по-умерените варианти. Както самата тя признава: "Пее ми се за любов и никаква друга провокация. Просто знам, че това ми отива."

Соня Немска е откровена за приятелството си с един от най-красивите български манекени:" Диян Христов се завърна при мен след десет години - С него снимахме заедно видеото на "Талисман" и той с удоволствие прие да участва и в "Как ми действаш".

Певицата развенчава жълтата клюка, че е гадже на Слави Трифонов. Соня разказва за единствената си среща със Слави във времето, когато е имала договор с Българска музикална компания и неин музикален продуцент е бил Годжи.

Соня Немска споделя, че има желание да работи и с композиторите Даниел Ганев, Николай Пашев, Велислав Драганински, Калин Димитров и с тях да създаде бъдещите си хитове.

ХИТОВЕ В РАЗГАРА НА СЕЗОНА

Понеделник, 10 Август 2015

Най-новата хитова копилация "Hit Bikini 2015" се появи на музикалния пазар. Тя предлага на любителите на крайбрежните купони 14 от летните хитове на звездите от каталога на музикална компания "Пайнер".

В песните от компилацията "Hit Bikini 2015" ще откриете гласовете на 20 изпълнители, като 15 са на водещите имена в компанията: Анелия, Борис Дали, Галена, Галин, Даяна, Деси Слава, Емилия, Кристиана, Крум, Мария, Сиана, Соня Немска, Фики, Цветелина Янева, Яница. Пет от гласовете са на гости, които също са сред топ имената в бранша: Азис, 100 кила, Х, Емануела и интернет сензацията Джорджано. Шест от песните се изпълняват от двама изпълнители, а една песен - от трима. Трима от изпълнителите - Деси Слава, Галин и Азис са автори на песните си, останалите мелодии са композирани от Йорданчо Василковски - Оцко, Николай Пашев, Даниел Ганев, Кости Йонита, Мартин Биолчев и др.

Това е компилацията, която озвучава лятото. Където и да сте, когато и да се заслушате, ще чуете песен от колекцията "Hit Bikini 2015", а ако фразата "Букет от хитове" има значение, то тя е създадена за случай като този - в "Hit Bikini 2015" всички песни са хитове.

HIT BIKINI 2015

HIT BIKINI 2015

 1. ГАЛЕНА – СТАРА КАРАВАНА
 2. ЕМИЛИЯ – ЕТО МЕ
 3. ДЕСИ СЛАВА – ЗАПОЧВАМЕ НА ЧИСТО
 4. БОРИС ДАЛИ ft. ГАЛЕНА и ГАЛИН – БАРАБАНЧЕ
 5. СОНЯ НЕМСКА – КАК МИ ДЕЙСТВАШ
 6. ФИКИ и АЗИС – БЛОКИРАН
 7. КРИСТИАНА ft. ДЖОРДЖАНО – ЦЯЛА НОЩ
 8. КРУМ ft. Емануела – СКОРПИОН
 9. ДАЯНА – ПРОСТО ЖЕСТОКА
 10. ЯНИЦА ft. АНЕЛИЯ – ГРЕШНАТА
 11. ГАЛИН – ЕДИН НА БРОЙ
 12. МАРИЯ ft. Х – СТО НЮАНСА РОЗОВО
 13. ЦВЕТЕЛИНА ЯНЕВА и 100 КИЛА – ЧЕТИРИ ЧЕРВЕНИ ЛУНИ
 14. СИАНА – ЗА ГОЛЕМИЯ

АЛБУМЪТ КОЙGALENA НА ГАЛЕНА - МЕТАФОРА ЗА МНОГОТО ЛИЦА НА ЗВЕЗДАТА

Сряда, 05 Август 2015

Албумът на Галена – КОЙGALENA е вече факт на музикалния пазар. 10 изключителни трака са включени в него – както колаборациите с български артисти, така и международните дуети.

“В последните години имах щастието да създам редица проекти с колеги от България и чужбина и сметнат, че е редно да ги издам в отделен албум, като по този начин изразявам своята огромна благодарност към всички певци и автори, с които сме работили по тези колаборации и същевременно с това се надявам да зарадвам своите почитатели, тъй като изминаха почти 4 години от “Аз”. В КОЙGALENA ще откриете 10 дуетни песни – 9 от тях вече познавате и обичате, а 10-тата е нашата малка изненада с Преслава, която се надявам да спечели симпатиите ви” – това сподели изпълнителката в официалната си фейсбук страница.

По отношение на избора на заглавие Галена допълва:

“КОЙ” е метафора за многоликата Галена и като име на една прекрасна песен, напълно заслужено озаглави този албум”.

“В твоите очи” с Деси Слава е заглавната песен. Тоталният хит “Хавана Тропикана”, “Кой”, “Боже, прости” също са включени в албума. Два дуета с Преслава – “Хайде, откажи ме” и “Живей” ще радват феновете. Колаборациите с международните звезди Akcent, Faydee, Sergio и MC Stojan са сред хитовете, които намират място в новия проект на Галена.

ГАЛЕНА „КОЙ“

ГАЛЕНА „КОЙ“

 1. В ТВОИТЕ ОЧИ дует с Деси Слава
 2. ХАВАНА ТРОПИКАНА дует с Живко микс
 3. КОЙ дует с Фики
 4. БОЖЕ, ПРОСТИ дует с Фики
 5. ЖИВЕЙ дует с Преслава
 6. VATRENO, VATRENO дует с MC Stojan
 7. ПАНТЕРА дует със Sergio
 8. ХАЙДЕ, ОТКАЖИ МЕ дует с Преслава
 9. HABIBI дует с Faydee
 10. TE QUIERO дует с Akcent


ОТВОРЕНО ПИСМО НА МУЗИКАЛНА КОМПАНИЯ "ПАЙНЕР"

Вторник, 04 Август 2015

Подкрепяме справедливото възмущение на Славка Калчева.
Споделяме огорчението на нейните почитатели, подведени от организаторите на празника в русенското село Николово.

Преди месец народната певица Славка Калчева е поканена от кмета на с. Николово да изнесе концерт на 2 август.
На 1 август Марийка Генова, кмет на с. Николово, се обажда и отказва участието на певицата. Причината, която посочва, е обективна: проливен дъжд в региона, който проваля празника. Дъжд има, но празникът си продължава.
На следващия ден, 2 август, когато публиката очаква с нетърпение звездата на вечерта, от сцената Марийка Генова обяснява на хилядите почитатели, че Славка Калчева няма да дойде, а причина за това са домашни проблеми на самата певица.
Категорично заявяваме, че Славка Калчева не е отменяла този концерт.
В същност причината е единствено едноличното решение на Марийка Генова.

Певицата няма проблеми. Само ден по-рано тя пее пред друга публика.
Нещо повече, Славка Калчева никога не е допускала лични причини да провалят или да променят нейните концерти.

"Възмутена съм - заявява самата певица - Цял живот аз пея за хората. Вярвам им, а знам, че и те ми вярват. Никога не бих ги подвела!"
Името на Славка Калчева е легенда в българската музика и един кмет, колкото и да се старае не може да остави и драскотина върху него. Хората ще запомнят Славка Калчева с прекрасните български народни песни, които пее и ще пее. А с какво ще запомнят кмета на русенското село Николово?

Не толкова отдавна един друг кмет срамно отказа фолклорен концерт, но щедро дари Античния театър за лична забава.
В недалечното минало хитри собственици на дискотеки обявяваха фиктивни участия на звезди от компанията, за които нито фирмата, нито изпълнителите знаеха. Вечерта, когато истината лъсваше, собствениците се оправдаваха с капризите на певиците, които се отказали по една или друга причина. Както се казва: и дискотеката пълна и разходи - никакви. Е, половината гости си тръгват, но половината остават.
Тъкмо решихме, че с тази практика е приключено и дойде случаят в русенското село Николово.
Може би причината е в титлата "кмет", каквото и да каже - все е "истина"!

"Пайнер" ООД

ПОЛИ ПАСКОВА С НОВО DVD

Понеделник, 03 Август 2015

Народната певица Поли Паскова засне 11 нови клипа към албума "Една самотница", който скоро излиза на ДВД. на музикалния пазар. По традиция и в новия проект на певицата участват Ансамбъл Чинари. Част от клиповете бяха заснети в Румъния, където Поли имаше поредица от участия през последните месеци. Красиви природни гледки от Карпатите и езерото Лакул Видраре в местността Поенаре станаха снимачен терен на българския екип. За първи път фолклорни песни бяха заснети с дрон.

"Избрахме замъка на Дракула , за да можем с българските ритми и песни да излекуваме негативната енергия на мястото. За да дадем повече светлина на тази красива природа, където са станали едни от най-жестоките събития в историята на Балканите. В Румъния ни посрещнаха с много топлина и обич", разказва певицата. Един от клиповете е заснет в двора на катедралата, където са мощите на българската светица Филофтея Търновска, която по време на турското робство е пренесена от Търново там.

Останалите снимки бяха в България - в общините Челопеч и Ковачевци, на езерото Пчелина, както и в уникалния 700-годишен параклис на свети Иван Летний. Част от снимките бяха в къщата на Георги Димитров. Екипът на Поли Паскова избра за един от клиповете местността Корминеш в Челопеч, където се организира Международен фолклорен фестивал „Златен прах“. "Благодарим на всички, които помогнаха песните ни да станат достояние на публиката чрез тези клипове", каза още певицата.

ЮБИЛЕЙНИЯТ КОНЦЕРТ И НА DVD

Петък, 31 Юли 2015

Пълен запис на празничния спектакъл “25 години “Пайнер”, провел се на 11 юни в Летния театър на Стара Загора, излиза на тройно DVD. Музикална компания “Пайнер” отбеляза своя 25 годишен юбилей с мащабен спектакъл, който събра 31 индивидуални изпълнители и 6 оркестъра на сцената в Парк “Аязмото” и представи 55 от най-емблематичните фолклорни мелодии. Сцената оживя и с изявите на двете фолклорни формации "Етноритъм" и "Антик", както и "Гергьовден" от Раднево, които се изявиха заедно със Силвия. Продължилият близо 4 часа Празничен фолклорен концерт е побран на три DVD носителя и от началото на месец август ще се предлага в търговската мрежа.

В първия диск е запечатано изпълнението, превърнало се в сензация на вечерта - добруджанската песен “Лале ли си, зюмбюл ли си”, поднесена в нов вариант от гласовитите звезди на “Пайнер”: Анелия, Деси Слава, Галена, Емилия, Преслава и Цветелина Янева. Три оркестъра представят виртуозното си изпълнени в тази част: "Пловдив", Виевска Фолк Група и "Формация Паскалев". Редом с утвърдени имена като: Веселин Маринов, Тони Дачева, Силвия, Райна, Борис Дали, Галена, Янко Неделчев, Васил Вълканов са изпълнители от новата генерация Сестри Филатови, Невена и Калина, Айшенур.

Във втория диск са намерили място 18 песни, изпълнени от знакови имена като Поли Паскова, Росица Пейчева, Нелина, Ивана, Преслава, оркестър "Плам", както и от талантливите нови имена: Здравко Мандаджиев, Христо Косашки, Сестри Диневи, Ивелина Колева, Пепи Христозова. В този диск са един от най-харесваните заглавия от авторския фолклор: "Мъжка майка", "От извора", "Само веднъж се живее", както и народните: "Мило ми е, мамо", "Пустоно лудо и младо", "Ходил съм, мамо", "Стига се, момне ле, навдигай" и др.

В третия диск са включени 20 песни, изпълнени от емблематични за фолклора имена като Славка Калчева, Иван Дяков, Николай Славеев, попфолк дивите Емилия и Деси Слава и два легендарни оркестъра: "Орфей" и "Канарите". Финалът на програмата е отреден за емблемата на Тракийската музика – оркестър “Канарите”, които тази година честват 50 години творчески юбилей и за едно от най-популярното и обичани заглавия от техния репертоар "Кара Кольо".