English

СЕЗОНЪТ ЗАПОЧВА С ХИТОВЕТЕ НА "ПАЙНЕР"

Сряда, 01 Юли 2015

Броени дни остават до появата на музикалния пазар на новата лятна компилация от музикална компания "Пайнер". "Payner Summer Hits 2015" включва 14 горещи предложения с гласовете на 16 от изпълнителите на компанията.

От първо слушане прави впечатление различния подход и новаторските решения в новите проекти на звездите. И "Генерал" на Анелия, "Аматьорка" на Преслава, "Градът работи за мен" на Джена са изненада за феновете с оригиналните си музикални реализации. В тази линия са и новите предложения на Райна "Няколко рокли", която прави интересен експеримент с текста, на Димана "Викай смело", на Кали "Поздрав" и "Аз съм" на Илиян. Със силни заглавия участват и новите имена на компанията Фики с "Бум", Ваня с "Принцеса" и Мария Петрова с "Изигра ме".

С лятно настроение надъхва и динамичното парче на Соня Немска "Рока-лака". Три от песните в "Payner Summer Hits 2015" са дуетни: "В твоите очи" на Галена и Деси Слава, "Вземай задължително" на Яница ft. Константин и "Роклята ти пада" на Галин ft. Яница.

Осем от композициите в компилацията са дело на македонския хитмейкър Йорданчо Василковски - Оцко, с по две песни са представени Даниел Ганев и Николай Пашев, а с по една - Кости Йонита и Иво Моллов.

Всички от 14-те заглавия, включени в "Payner Summer Hits 2015" имат заснети видеоклипове, което освен като гаранция за отличното им качество, дава възможност и за видеодискотеки и много настроение през целия летен сезон.

НОВ АЛБУМ ОТ ГЛОРИЯ

Петък, 26 Юни 2015

От днес, 26 юни, в музикалната мрежа на цялата страна, е достъпен новият албум на Глория – "Пясъчни кули". Музикалният проект, продуциран от музикална компания "Пайнер", съдържа 12 песни, повечето от които са познати и наложени хитове, изпълнени от звездата през изминалите няколко години. В този албум дъщерята на Глория Симона се проявява за пръв път и като композитор на песента "Като буря", а музиката на "Изсвирете нещо ударно" е на самата Глория.

"Мили приятели, искрено ще се радвам трите ми нови песни да ви харесат. "Като буря", "Изсвирете нещо ударно " и " Прегърни ме ", са новите заглавия в предстоящия ми да излезе нов албум. Луда съм и по трите си песни, но разбира се последната дума е ваша. Очаквам с нетърпение отзивите и коментарите ви! С ОБИЧ ! ГЛОРИЯ", споделя Глория в навечерието на появата на новия албум.

"Пясъчни кули" се появява четири години след предишния и попфолк проект "Имам нужда от теб" и две години след фолклорния албум "Пътеки", който пожъна огромен успех и бе обявен за фолклорен албум на 2013-та година. Телевизия "Планета" пък подготвя специална изненада за Глория и нейния рожден ден – премиерата на музикалния филм "Пясъчни кули" на 28 юни от 19:00 по "Планета" ТВ.

ТОНИ ДАЧЕВА: "НАЙ-ВАЖНОТО В ЖИВОТА СА ПРИЯТЕЛИТЕ!"

Четвъртък, 25 Юни 2015

Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е първата лястовица на модерния фолк у нас Тони Дачева, която неотдавна завърши второто си презокеанско турне.

Певицата е много доволна, защото този път е посетила места, които не е видяла при първата си обиколка на САЩ, а освен това сега успя да посети и Канада. Тони Дачева е много доволна от срещите си със сънародниците и от възможността да ги пренесе, макар и само за няколко часа, към Родината. Тя е щастлива, че се е видяла с много от приятелите си, които познава от предишното си гостуване, а е спечелила и много нови приятелства. В Чикаго се е видяла с колегата си Магапаса, а в Лас Вегас се е срещнала и с Мая.

На връщане преживели и транспортни перипетии, защото на междинното кацане в Холандия самолетът им се повредил, наложило се да свалят целия багаж, да пренощуват и на следващия ден да продължат с друг полет. След всичко преживяно Тони съжалява повече за отлагането на срещата с близките си, която закъсняла с 24 часа.

След това дълго отсъствие, дъщеричката и Виктория се стъписала в първия момент щом се видели, после я прегърнала и не искала да я пусне. Тони донесла огромен куфар с подаръци и дрешки за малката от САЩ, но към тях се прибавили и още толкова, защото само преди няколко дни празнували и рождения и ден.

Тони Дачева подготвя новия си проект с композитора Светослав Лобошки и текстописката Лили Димова, защото предпочита да работи с хора, които добре познава и с които вече е работила. Тони сподели пред Жени Койчева, че е решила да запише и една хубава хороводна народна песен, защото винаги и се налага по участия да пее и народни песни, но иска новата и песен да е много динамична и завладяваща.

Певицата е откровена, че не случайно преди време е записала песента "Мъжки момичета", защото на повечето момичета днес им се налага съвсем по мъжки да се справят с житейските проблеми, като включва и себе си в това число.

"Според мене, най-важното е да имаш до себе си приятели, на които можеш да разчиташ. Те ми дават силата да се справям с трудностите, които възникват в живота ми понякога." - признава Тони Дачева.

В този брой продължава рубриката "Фолк клуб", а както е обичайно в нея, зрителите трябва да се справят с три задачи. Първата задача е изпратена от Станислав Мутафчиев, който ви пита дали знаете песните, в които Емилия пее на чужд език. Втората задача открихме в писмото на Иван Делчев, който иска да преброите роклите, обувките и танцьорките в новото видео на Райна "Няколко рокли". В третата задача Цветомира Цонева ви предлага да преброите колко пъти се повтаря "да" в песента "Кажи ми да" на Крисия Д и Галин.

ГЛОРИЯ В ДУЕТ С ИЩАР

Понеделник, 22 Юни 2015

Глория пя на сватбено тържество в Монако през последния уикенд. Другата звезда, поканена да забавлява гостите на тържеството, била световноизвестната Ищар. Сред осемте езика на които пее Ети Зах, както е истинското име на Ищар, е и българският. Затова, когато младоженката, която е наша сънародничка, пожелала двете певици да изпеят специално за нея българска народна песен, нямало никакъв проблем. Глория и Ищар зарадвали гостите, сред които имало и доста българи, с изпълнение на "Я кажи ми, облаче ле бяло".

Още една прекрасна изненада е приготвила Примата - в края на седмицата ще се появи новият и самостоятелен албум "Пясъчни кули" като специален подарък за почитателите и в навечерието на рождения и ден. 12 са заглавията, които е включила Глория в него, като 3 от тях са непознати за публиката. В този албум дъщерята на Глория се проявява за пръв път и като композитор на една от песните, а музиката на друга е на самата Глория. Това е първият самостоятелен проект на звездата след "Пътеки", който пожъна огромен успех и бе обявен за фолклорен албум на годината.

БЛАГОДАРИМ НА ТОНИ ДАЧЕВА, НЕЛИНА И ИВАНА

Петък, 19 Юни 2015

Благодарствено писмо се получи в централния офис на музикална компания "Пайнер". Изпратено е от Йордан Йорданов, кмет на Община Елин Пелин. Повод за писмото са блестящите концерти представени от звездите на компанията: Тони Дачева, Нелина и Ивана на "Шопски празник - 2015", проведен през първата седмица на месеца в Елин Пелин.

Можем само да добавим, че ние винаги сме вярвали в таланта и доброто представяне на своите изпълнители, но радващо е, когато домакините са толкова доволни от представянето им, че изразяват специално благодарността си.

"ПАЙНЕР"ООД

ГАЛИН ВЪВ "ФОЛКМАРАТОН": "НАЙ-ГОЛЯМАТА МИ СИЛА Е УСЕТЪТ МИ ЗА ХИТОВЕ!"

Четвъртък, 18 Юни 2015

Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е Галин, който покани екипа на предаването в дома си и за пръв път телевизионни камери надникнаха в жилището на звездата. Зрителите на предаването ще видят и неговата любимка Моли, при това в прегръдките на певеца.
Галин разкрива, че песента "Роклята ти пада" е била записана още през месец декември, но решили с композитора Оцко да я отложат за периода на абитуриентските балове. Певецът е много доволен от решението си да включи колежката си Яница в проекта. Първоначално смятал тя да участва само във видеото, но като видял с какво желание работи, решил да я включи и в записа на песента си. "Роклята ти пада" се приела като тяхна песен от абитуриентите и през втората половина на месец май Галин всяка вечер броил с випускниците от 1 до 12.
"Предстоят ми нови песни, които са много различни една от друга. Подготвям ново лятно парче за сезона. Музиката е моя, а аранжиментът е на Бобо Павлов. Песента се роди много бързо и лесно. Най-голямата ми сила е усетът за хитове. Музиката на новите ми проекти ще бъде или от Оцко, или моя" - признава хитовият изпълнител и продължава: "Случаят с песента за Крисия Д е изключение, защото в България има достатъчно отлични композитори, за да правя песни за колежките си, но ще продължавам да работя за своя репертоар. Пуснах на Криси едно мое демо, тя много го хареса и аз и го подарих. Създавам мелодии само за себе си. Със сигурност ще направя албум, но не съм решил точно кога ще стане това. Нямам и много време за нови песни, а искам в албума ми половината песни да са нови." Пред водещата Жени Койчева Галин призна, че планира да запише и народна песен с оркестъра на своя баща, който е сред най-добрите акордеонисти в България.
Галин призова от ефира на телевизия "Планета" своите почитатели и зрителите да не вярват на всички писания и измислици, които се тиражират за него. С нарастването на популярността си певецът е привлякъл вниманието на жълтите медии и се е убедил на собствения си гръб какво количество помия се излива върху главите на известните. При това да ги респектираш със закони и съдилища е практически почти невъзможно. Галин продължава, че никога и по никакъв повод не си е позволявал да коментира свои колеги и опитите да го вкарат в някаква интрига с негови изказвания са напълно безпочвени.
Галин споделя, че има сериозни амбиции и извън музикалния бизнес, но засега няма да разкрива какви са те. Той е много благодарен на своите продуценти за цялата помощ, която получава от тях. Певецът се определя като щастлив човек, защото има музиката си, емоциите си, приятелите си, мечтите и предизвикателствата си.

В този брой продължава рубриката "Фолк клуб", а както е обичайно в нея, зрителите трябва да се справят с три задачи. Първата задача бе изпратена едновременно от Даниела Георгиева и Ралица Огнянова, които предложиха да преброите визиите и повторенията на фразата аматьорка в песента на Преслава "Аматьорка". Втората задача открихме в писмото на Гуца Костадинова, която ви предложи да откриете видеоклипове в които певците имат друга професия в ролите си. В третата задача Таня Георгиева ви попита за колко видеоклипа можете да си спомните, в които се играе на шах или има шахматни фигури.

ТРИО "СОПРАНО" СА ЧАСТ ОТ "ПАЙНЕР"

Четвъртък, 18 Юни 2015

Телевизия "Планета" завъртя промоционално новия проект "Любов единствена" на единственото у нас дамско трио сопрани. Това е първия проект на трио "Сопрано" като изпълнители от каталога на музикална компания "Пайнер", с която подписаха договор преди месец.

Песента "Любов единствена" е по текст на Яна Котева, а музиката и аранжиментът са дело на Тихомир Христозов. Заслугата за прекрасния видеодебют на трите красавици е на режисьора Николай Скерлев. Успоредно със заснемането на видеото си дамското трио засне и ефектна фотосесия с модния фотограф Костадин Кръстев - Коко.

Трио "Сопрано" е създадено в началото на 2009 година от Петя Вардева, Биляна Андрончева и Денислава Станева, които тогава са студентки в АМТИИ Пловдив. Днес репертоарът на „Сопрано” включва изпълнения от различни стилове – класика, денскласика, евъргрийни, поппарчета, рок и латиномиксове, популярни руски песни и романси.

ЕМИЛИЯ С ФОЛКЛОРЕН АЛБУМ

Вторник, 16 Юни 2015

Най-дългочаканият албум на Емилия е вече в ръцете на нейните почитатели. В „Ех, Българийо, Красива“ са събрани 17 композиции, като песните "Стоян Еленка думаше" и "Ой, малка моме" са обединени в хороводна китка. В албума преобладаващи са песните от тракийската и македонската фолклорна област. Пет от песните са народни, осем са авторски на Красимир Христов, а с по една композиция са включени Димитър Петров, Илия Загоров, Атанас Стоев - Канара и Таня Стамова. В „Ех, Българийо, Красива“ е включен и дуетът на Емилия със Славка Калчева "Да знаят малките моми".

Някои от песните са излизали в самостоятелните албуми на певицата, а друга част - в различни компилации. С песента "Молитва за децата на България" Емилия участва на фестивала "Пирин фолк" през 2002 година. За звездата, която има 9 самостоятелни попфолк албума това е дебютен фолклорен проект. С издаването на този албум Емилия отбелязва своеобразен юбилей на музикалната сцена. Преди 15 години за първи път певицата се качва на голямата музикална сцена на фестивала „Тракия Фолк“ 99, където представя песента „Свършено е с теб “.

„Забавихме албума, за което се извинявам на всички мои почитатели, които търпеливо и не чак толкова дочакаха да стане факт. Такъв продукт не се прави всяка година или през година, както представяме попфолк албумите си и смятам, че трябваше да му отделя достатъчно внимание и време. Аз съм закърмена с тази музика, на сърце ми е и смятам, че дойде време да подаря такова бижу на всички мои почитатели и на всички хора, които обичат тази музика.“ - откровена е Емилия.

ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР В СТАРА ЗАГОРА

Петък, 12 Юни 2015

В истински празник на българската народна музика се превърна фолклорният концерт, с който Музикална компания "Пайнер" отбеляза своя 25-ти рожден ден. Четвърт-вековният юбилей събра на сцената в Летния театър на Стара Загора едни от най-обичаните и харизматични български изпълнители. Дори и лекият дъждец не разколеба многобройната публика и те от сърце аплодираха и пяха любимите си народни песни чак до полунощ.

Близо 4 часа продължи Празничният фолклорен концерт, в който изненадите идваха с всяко изпълнение. Емилия, Деси Слава и Ивана с вълнение споделиха с публиката, че точно от тази цена преди 15 години е започнала професионалната им изява като артисти. Айшенур, Калина и Невена, Сестри Диневи и още млади изпълнители пък за първи път участваха в толкова отговорен концерт и също се вълнуваха.

Фолклорен празник с мирис на липи и много хубави емоции – така бихме определили концерта в Летния театър на Стара Загора на 11 юни. В най-красивия сезон от годината – началото на лятото, Стара Загора е особено привлекателна, защото липите са цъфнали и навсякъде ухае. Затова и "Пайнер" с радост прие поканата на градоначалника Живко Тодоров да гостува с концерт в града, зареден с музикални традиции. От равно Загоре са Анелия, Деси Слава, Емилия, Силвия, а Атанас Стоев – Канара се гордее с родния Чирпан. Всички те зарадваха с песните си многобройната публика, дошла да ги аплодира.

В истинска сензация на вечерта се превърна обичаната добруджанска песен, от репертоара на именитата Верка Сидерова, "Лале ли си, зюмбюл ли си", която бе поднесена в нов вариант от гласовитите звезди на "Пайнер". Анелия, Деси Слава, Галена, Емилия, Преслава и Цветелина Янева изпяха тази вечна песен с много чувство и преклонение пред красотата на българския фолклор. Нелина и Николай Славеев освен със свои песни, се представиха и като водещи на спектакъла. Стихове на поетите Иван Вазов, Пенчо и Петко Славейкови прозвучаха от сцената на Летния театър в Стара Загора и внесоха допълнителен колорит в концерта.

Девизът на фолклорния концерт "25 години "Пайнер" - "Поздрав с песен от България" също не бе избран случайно, защото песните, които бяха включени в него отдавна са се превърнали в любими на почитателите на българската народна музика. Освен автентични песни като "Излял е Делю хайдутин", "Пустоно лудо и младо", "Кате, Кате", "Мило ми е, мамо", "Стано, Стано" и "Македонско девойче", на сцената бяха представени и много авторски народни песни, утвърдили се в сърцата на хората като народни. Такива са "Кара, Колю" на "Канарите", "Бащината къща" на Тони Дачева, "Момиче бело, цървено" на Пепи Христозова, "Без любов" на Веселин Маринов, "От извора" и "Само веднъж са живее" на Ивана. Съвсем закономерната кулминация на концерта бе изпълнението на песента-емблема на Славка Калчева – "Бяла роза". Така след 4 часа хубава народна музика, публиката в Летния театър на Стара Загора се хвана на хорото под звуците на обичаната песен, а "Бялата роза" на Славка Калчева разцъфна за пореден път в сърцата на хората.

ВСЕЛЕНАТА КАЛИ ВЪВ ФОКУСА НА "ФОЛКМАРАТОН"

Петък, 12 Юни 2015

Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е Кали, която е напълно откровена за това как работи, как живее и как обича. Звездата признава, че песните и не разказват лични случки, но те са отражение на нейните възгледи за живота, израз на нейното отношение към нещата от живота. Тя е категорична, че може да вдигне скандал, дори да се сбие с половинката си, но не и да бъде кокетно притворна, за да запази материалната си осигуреност.

С новия си проект "Поздрав" Кали призовава влюбените, семейните, да не приемат чувствата си за даденост и да отделят всекидневно време за подхранването им. За певицата любовта е взаимност, а не борба и ако ще има борба за надмощие, по-добре да не се предприема никаква крачка, защото в крайна сметка нищо няма да се получи. Лично за нея приятелите и Ива и Петрозар са чудесен пример за това. В този посока Кали прави и един важен житейски извод:"Оставиш ли да си тръгне усмивката от лицето на една жена, значи тя цялата си е тръгнала."

"Много ми се иска през есента да успея да издам и самостоятелен албум. Досега мислех, че трябва песните в него да бъдат преобладаващо неизвестни за публиката, но няма нищо лошо в това да са познати и харесвани. Във всички случаи ще има поне две непознати песни в него." - откровено признава Кали за голямото си творческо желание.

През този месец певицата започва курс по испански език в института "Сервантес".

Кали коментира и предишната си песен "Копие", която породи оживени коментари в мрежата. "С Йорданка Христова сме близки повече от десет години. Тя е много широко скроен човек и на тази нейна добрина се дължи и младежкият и вид. Потърсих я с молба за испански текст в новия ми проект. Тя бе много отзивчива и нейния испаноезичен текстописец създаде текста, който аз изпях. След излизането на клипа прочетох какво ли не в коментарите, но истината е тази: аз пея специално написан за мене текст." - приключва споровете около своята песен звездата.

В този брой продължава рубриката "Фолк клуб", а както е обичайно в нея, зрителите трябва да се справят с три задачи. Първата задача бе изпратена от Любчо Аврадалиев, който ви предложи да откриете 30 заглавия на популярни песни в текста, съставен от него. Втората задача открихме в писмото на Кезим Терзи, който ви предложи да преброите визиите на Фики и повторението на думичката бум. В третата задача Десислава Николова ви зададе въпрос за видовете червило, с които се появява Анелия във видеоклипа си "Генерал".