English

ГАЛИН: “МОМЧЕ БЕЗ СЪРЦЕ” ПРЕОБЪРНА ИЗЦЯЛО ЖИВОТА МИ!

Събота, 24 Януари 2015

Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е Галин, който разказва каква бе изминалата година за него и какви са предстоящите проекти, които подготвя. Изпълнителят признава, че е според него е представил хубави проекти, заедно с целия екип, с който работи.

“Много съм благодарен на целия екип - Оцко, Станислава Василева – Стаси, режисьорите, с които работих. Много съм щастлив, че съм намерил хората, с които работя. Оцко спомогна до голяма степен да имам толкова много работа, ако не беше той аз със сигурност щях още доста време да се лутам”, споделя Галин.

Той разкрива пред водещата Жени Койчева, че тази година няма да се ограничава в стилово отношение, въпреки, че е на мнение, че когато към даден изпълнител има интерес в момента, не е необходимо да показва целия си капацитет.

“Възнамерявам да бъда различен, имам какво да покажа от себе си”, не крие Галин и разказва за новите проекти, върху които работи на този етап. “Момче без сърце” е песента, която ми преобърна изцяло живота”, признава още Галин в новия брой на “Фолкмаратон”.

В този брой продължава рубриката "Фолк клуб" и както е обичайно в нея, зрителите трябва да се справят с три задачи. Виктория Мутафчиева ви предлага да преброите момичетата във видеото и да си спомните заканата на предишната в клипа на Константин. Мария Петрова търси повторението на фразата в песента на Ивана "Лоши хора". Накрая Цветомира Цонева ви предлага да съставите текст със заглавия на песни от репертоара на Анелия.

НОВИТЕ ТЕЛЕВИЗИОННИ НАГРАДИ

Сряда, 14 Януари 2015

И тази година в края на февруари телевизия “Планета” ще присъди своите Годишни музикални награди за 2014 г. Официалната церемония по награждаването ще бъде на 24 февруари от 19 часа в зала 1 на НДК – София. За 13-ти път среща ще си дадат най-добрите хитове, видеоклипове, албуми и изпълнители. Тези, които упорито са работили през 2014 година и чиито песни и клипове не останаха незабелязани от зрителите, съвсем заслужено трябва да получат своите награди.

По традиция, за да отличим най-заслужилите, предлагаме в избора им да се включите и вие - хората, които през цялата година отблизо следяхте развитието на българската музика. Затова до 30 януари 2015 г. очакваме да споделите с нас Вашите предложения за номинации, като посочите 3 заглавия или изпълнители, които смятате, че най-много заслужават да попаднат в номинациите за Годишните музикални награди на “Планета” ТВ за 2014 година. Това може да направите на официалната страница на телевизия “Планета” - ГОДИШНИ МУЗИКАЛНИ НАГРАДИ 2014, като направите вашето предложение за номинации от предложения списък или допълните своя избор в свободното поле.

Тази година претенденти за статуетки ще има в 16 категории. Номинациите за песен на 2014-та са за: ДИСКОТЕЧЕН ХИТ на 2014, БАЛАДИЧЕН ХИТ на 2014, ДУЕТНА ПЕСЕН на 2014 и ПЕСЕН на 2014.
Награди за сценични изяви ще бъдат връчени в категориите: ОРИГИНАЛНО ПРИСЪСТВИЕ НА КОНЦЕРТНАТА СЦЕНА през 2014, ОРИГИНАЛНО ПРИСЪСТВИЕ НА КЛУБНАТА СЦЕНА през 2014, ПОСЛАНИК НА БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА ЗАД ГРАНИЦА през 2014.
Предвидени са награди и за оригиналната видеопродукция на телевизия “Планета HD” през изминалата година и те са за: АРТИСТИЧНО ПРИСЪСТВИЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛ ВЪВ ВИДЕОКЛИП през 2014 и ВИДЕОКЛИП на 2014.
Със специална награда ще бъде отличено и видеото, събрало най-голям зрителски интерес за най-кратко време през 2014 година.
Две за номинациите за албуми - АЛБУМ на 2014 и ФОЛКЛОРЕН АЛБУМ на 2014.
Телевизия “Планета Фолк” ще присъди и своята награда за ФОЛКЛОРЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ / ФОРМАЦИЯ на 2014.
Може би най-оспорвана ще бъде надпреварата за попадане в номинации в категориите за изпълнител на годината, а те са няколко: НАЙ-ПРОГРЕСИРАЩ ИЗПЪЛНИТЕЛ на 2014, ПЕВЕЦ на 2014 и ПЕВИЦА на 2014.
Финалът, както може би се досещате, е за номинациите в категория: МУЗИКАЛЕН ИДОЛ на 2014 – най-престижната и най-желаната категория в церемонията па връчването на 13-те Годишни музикални награди на телевизия “Планета” за 2014 година.

ВАНЯ ВЪВ ФОЛКМАРАТОН: "КАРИЕРАТА МИ ЗАПОЧВА ОТ "ПАЙНЕР"!"

Петък, 09 Януари 2015

В новия си брой "Фолкмаратон" ще ви запознае с Ваня, едно от най-новите имена в каталога на музикална компания "Пайнер".

Певицата разкрива пред водещата Жени подробности за личния си живот и за връзката си с dj Дамян. Ваня признава колко е задължена на своята житейска половинка за рестарта на музикалната си кариера, за постигнатото до момента и за силата, която и дава близостта и с него. Според нея, ако успееш в "Пайнер", ти си успял на национално ниво, защото конкуренцията вътре в компанията е по-силна и е истинския критерий за успех в бранша.

Ваня разказва за дебютния си проект в "Пайнер" - етно рок парчето "Неблгодарник", за звученето на която с Дамян и с композитора Даниел Ганев, били на три различни мнения. Според нея една изневяра не е причина да разваля една успешна връзка, но в същото време си дава сметка, че това ще нарани другия и каквото и да се случи, това ще остави следа във връзката им. Тя споделя, че идеята да се съблече за мъжко списание също е на половинката и, който приема това, като част от работния процес, но във видеоклиповете си Ваня смята да е по-сдържана.

Певицата говори за особеностите на своя индивидуален стил, за новите посоки, в които ще изгражда хитовете си и кои са авторите на които ще залага през новата година. Ваня споделя и своята голяма творческа амбиция - да завърши 2015-та година с един хубав самостоятелен дебютен албум.

В този брой отново стартира рубриката "Фолк клуб"и както е обичайно в нея, зрителите трябва да се справят с три задачи: Станислав Димов задава въпрос за новият албум на Джена „Моли се да не почна”, Ирена Викторова е измислила въпроси за видеото на Цветелина Янева "Чакам теб" и въпроса на Йовчо Георгиев, който задава въпрос за дуетите и албумите на Деси Слава.

ВЪВ ФОЛКМАРАТОН: ИВАНА НА ТУРНЕ, ЕМИЛИЯ С ДВА НОВИ АЛБУМА

Събота, 13 Декември 2014

В новия си брой "Фолкмаратон" ще ви предложи две от най-ярките имена на голямата сцена: Ивана и Емилия.

Ивана покани екипа да присъства на репетиция с нейния бенд, която е част от подготовката им за предстоящо турне. Мегазвездата стартира със своя бенд още през месец декември с концерти в три града: Трявна, Габрово и Ботевград. В предаването Ивана представи за пръв път и своя сценичен партньор Васко Иванов, с когото записа песента "Ех, любов". Певицата признава, че лично за нея декември е месец за любов и много би искала да споделя чувствата си с хората около нея. Въпреки романтичното си настроение, Ивана признава пред камерата на предаването, че все още не се чувства готова за внуче.

Емилия разказва за най-впечатляващите моменти в кариерата си през изминалата 2014-та година. Звездата представя историята на най-новото си парче "Без въпроси", което вече е в ефира на телевизия "Планета". Емилия разкрива и част от плановете си за следващата година когато ще изненада почитателите си с два албума - фолклорен и нов попфолк проект.

Продължава и подреждането на хитовете в рубриката "Хит маратон", като в този брой зрителите са подкрепили "Не мога да губя" на Анелия, "Като стъкло" на Соня Немска, "Да ти се доказвам" на Джена, „Горе-долу" на Фики, "Предишната" на Константин и "Чакам теб" на Цветелина Янева.

"ФЕНОМЕНАЛНА" НА АНЕЛИЯ Е НА МУЗИКАЛНИЯ ПАЗАР

Сряда, 10 Декември 2014

Един от най-дългоочакваните албуми на музикална компания "Пайнер" за 2014 г. вече е на музикалния пазар. "Феноменална" събира хитовете на Анелия, като албумът бе официално представен пред публика на 29 ноември на големия самостоятелен концерт на изпълнителката. "Не мога да губя" - актуалният хит на певицата е песента под номер 1 в селекцията. "Аз и ти" по музика на Велислав Драганински намира заслужено място, както и хитът от Оцко "Да ти викна ли такси". Голяма част от песните, които намират място в албума, са дело на Николай Пашев, като сред тях са "Твоя съм", "Искам те, полудявам", "Яко ми действаш", "Виж ме сега", "Предадох те". Не липсват и дуетните изпълнения, като феновете ще се радват на "Феноменална" в дует с Гъмзата. "Няма да съм друга" с Преслава и "Не исках да те нараня" с Илиян също са част от хитовете. Песента, която покори и България, и Гърция и изпята от триото Анелия, Giorgos Gisasemis и The Rook присъства в двете си версии - на български и гръцки, съответно "Изведнъж" и "Ksafnika".

МАРИЯ ВЪВ ФОЛКМАРАТОН:"ЩЕ ИМАМ ОЩЕ ДУЕТИ С АЗИС!"

Петък, 05 Декември 2014

В новия си брой "Фолкмаратон" ще ви предложи един истински звезден букет: Мария, Есил Дюран, Кали, Константин.

Мария е най-щастлива от предложението за брак, което е получила от приятеля си и което определя, като най-романтичното нещо, случило се с нея. Звездата признава, че ако е допускала дори за миг, че подновяването на концертната и дейност ще доведе до предложение за брак, би го направила много по-рано. Мария разкрива намерението си да продължава да прави успешни дуети с Азис, като новият проект е почти завършен, а вече обмислят и следващата си идея.

Кали обеща на почитателите си, пред камерата на предаването, да бъде много по-продуктивна и през следващата година да ги зарадва с много повече нови песни.

Есил Дюран не скрива задоволството си от изминалата година, въпреки че добрите резултати винаги са свързани с много работа, много усилия и много тичане.

Константин както винаги се шегува със себе си и с околните и създава добро настроение за всички с шегите си, независимо, че само след минута трябва да бъде на сцената.

Предаването ще ви предложи и още една гледна точка към концерта за рождения ден на телевизия "Планета", който всички изгледахме с интерес и удоволствие , гледната точка на оператора, който бе на репетицията и зад кулисите.

Продължава подреждането на хитовете в рубриката "Хит маратон", като в този брой зрителите са подкрепили "Да ти се доказвам" на Джена, "Горе-долу" на Фики и "Предишната" на Константин, а са предложили 3 нови заглавия: "Не мога да губя" на Анелия, "Чакам теб" на Цветелина Янева и "Като стъкло" на Соня Немска.

ДЖЕНА С НОВ АЛБУМ

Понеделник, 01 Декември 2014

В навечерието на рождения ден на телевизия “Планета”, музикална компания “Пайнер” и Джена зарадваха почитателите на певицата с нейния нов самостоятелен албум. Музикалният проект, който носи заглавие “Моли се да не почна”, по едноименния хит на звездата, вече се разпространява в музикалната мрежа в цялата страна. Албумът включва 12 композиции, сред които са част от най-популярните и обичани хитове на Джена – “Неверници”, “Моли се да не почна”, “Кой ме събра с тебе”, “Как не се уморих” и баладата “Истината”. Почитателите на певицата ще открият и актуалния сингъл на изпълнителката – “Да ти се доказвам”, който се радва на голям интерес в ефира на телевизия “Планета” и в клубовете в цялата страна. Дуета на Джена с Андреа – “Пий едно от мене” също присъства сред музикалните предложения в четвъртия самостоятелен албум на изпълнителката. Няколко са музикалните изненади, които Джена е подготвила за меломаните в проекта “Моли се да не почна”. Новото предложение “Плаче се за мъже”, по музика и аранжимент” на Калин Димитров, е представено в два варианта – на български, по текст на Мариета Ангелова и на гръцки, озаглавено “Enа Vradi”, по текст на Dimitra Roussa. Специален подарък за всички почитатели на Джена е песента “Моята награда”, посветена именно на тях. Певицата неведнъж е споделяла, че феновете й са най-голямата награда за нея, те са хората, които й дават стимул за всичко. “Искам да ви благодаря, че ви има и мислите за мен! Бог ми е дал всичко, щом имам вас”, призна наскоро Джена в официалната си страница във Facebook. Тя издаде, че до броени дни ще заснеме и видеоклип на песента “Моята награда”, която е по музика и аранжимент на Светослав Лобошки и текст на Мариета Ангелова. За почитателите на фолклора певицата е включила и две фолклорни мелодии – “Мила, сестро” и “Празник е, Любе, Гергьовден”. Може да се добави и фактът, че Джена е композирала сама мелодиите на две от песните в албума си.

ДЕСИСЛАВА ВЪВ ФОЛКМАРАТОН: "НАЙ-МНОГО МИ ЛИПСВАШЕ ПЛАНЕТА ТВ!"

Петък, 28 Ноември 2014

В новия си брой "Фолкмаратон" ще ви предложи среща с две от най-талантливите и обичани певици - Деси Слава и Роксана.

Деси Слава на първо място разкрива причините, които са я подтикнали да направи крачката към завръщането си в музикална компания "Пайнер". На първо място това са почитателите и,а на второ потребността от силна конкурентна среда, която да стимулира развитието и. Певицата признава, че онова, което и е липсвало най-много е аудиторията и възможностите, които предоставя телевизия "Планета".

Деси Слава добавя колко поласкана се е почувствала след подписването на договора си с "Пайнер", когато са и позвънили нейни колеги да я поздравят, а някои и да и предложат да направят общи песни. За всички свои почитатели звездата съобщи, че първият и проект с новата компания ще се появи вероятно през февруари следващата година. Деси Слава обещава да запише и самостоятелен фолклорен проект, посветен на нейната учителка Вълкана Стоянова.

Роксана разкрива тайните около създаването на новите си проекти. Певицата не може да се нахвали от работата си с екипа по създаването на "Кукла style". Певицата е твърде критична към състоянието на музикалния пазар, като смята, че той е твърде объркан и неориентиран. Повечето изпълнители търсят подобието на успешните песни, а трябва да се търси различното, смята Роксана. Певицата споделя подробности за линия си живот, плановете си за нови записи през следващите 2-3 месеца и отговаря на въпроси на фенове.

Водещата Жени отново ще зададе своя въпрос към многобройните и неуморни фолкмаратонци, като този път тя ви пита кои певици на Пайнер празнуват рождените си дни на дати най-близо до Коледа? В рубриката "Фолк клуб" зрителите трябва да се справят с още три задачи: първо да преброят визиите на Ивана в "Ех, любов", да назоват заглавия с частицата ще, да се сетят с колко чифта очила се е снимала Есил Дюран в "Крем "Лицемерие". Продължава и рубриката "Хит маратон", като в този брой зрителите са подкрепили "Боже, прости" на Галена и Фики, "Всичко чуждо пожелаваш" на Яница и "Да ти се доказвам" на Джена, а са предложили 3 нови заглавия: "Горе-долу" на Фики, "Предишната" на Константин и "Лицемери" на Райна.

ДЕНИС ВЪВ ФОЛКМАРАТОН:"ИСКАМ СОНЯ НЕМСКА!"

Петък, 21 Ноември 2014

В новия си брой "Фолкмаратон" ще ви предложи още от личната изповед на шлагерния бард Веселин Маринов и признанията на дебютанта Денис.

Веселин Маринов продължава личния си разказ за пропуснатите неща в живота, за жертвите, които е направил заради кариерата си, за живота който изтича между пръстите ни.

Певецът разкрива истината за бащинските радости и притеснения, колко тъжно е, че точно когато откриваш по-зрелия човек в дъщеря си, трябва да се разделите, защото тя е поела вече по своя път. Въпреки празнините в душата си певецът е пълен с оптимизъм и разкрива пред Жени Койчева плановете си за следващите 4-5 години.

Денис разказва за най-интересното около новия си екшън клип "Става ден". Оказва се, че е намерил красавицата за главната женска роля във Фейсбук. Младият певец признава, че за първия си дует иска Соня Немска, защото, според него, много си приличат и ще се допълват взаимно. Дори е говорил с нея, но въпрос на шанс е да се намери подходящата песен.

Водещата Жени отново ще зададе своя въпрос към многобройните и неуморни фолкмаратонци, като този път тя ви пита колко пъти сме празнували рождения ден на телевизия "Планета" в зала № 1 на НДК.

В рубриката "Фолк клуб" зрителите трябва да се справят с още три задачи: първо да преброят визиите на Соня Немска "Като стъкло", да открият заглавията в текста, предложен от Марияна Ценова, да се сетят колко са дуетните песни във фолклорния албум на Глория.

Продължава и рубриката "Хит маратон", като в този брой зрителите са подкрепили "Боже, прости" на Галена и Фики, "Всичко чуждо пожелаваш" на Яница и "Да ти се доказвам" на Джена, а са предложили 3 нови заглавия: "За две минути" на Тони Дачева, "През сълзи обичам те" на Татяна и "На моето място" на Кристиана.

ДЕСИ СЛАВА С БЛЯСКАВО ЗАВРЪЩАНЕ В “ПАЙНЕР”

Петък, 21 Ноември 2014

Деси Слава се завръща в музикална компания “Пайнер”, а събитието ще стане факт на 1 декември, когато певицата ще се качи на голямата сцена по време на концерта “XIII години телевизия “Планета”. Няколко дни по-рано – на 29 ноември, феновете ще могат да видят ексклузивно интервю с изпълнителката във “Фолкмаратон”. Точно в същото предаване през 2003 година бе и последното участие на Деси Слава преди да започне да твори като самопродуциращ се изпълнител. Днес, 11 години по-късно тя отново се завръща в най-голямата музикална компания. С това зрителите ще могат да гледат нейните видеоклипове в ефира на телевизия “Планета”, както и да следят продукцията й в официалния канал в Youtube - Planeta Official.