English

ОТВОРЕНО ПИСМО НА МУЗИКАЛНА КОМПАНИЯ "ПАЙНЕР"

Вторник, 04 Август 2015

Подкрепяме справедливото възмущение на Славка Калчева.
Споделяме огорчението на нейните почитатели, подведени от организаторите на празника в русенското село Николово.

Преди месец народната певица Славка Калчева е поканена от кмета на с. Николово да изнесе концерт на 2 август.
На 1 август Марийка Генова, кмет на с. Николово, се обажда и отказва участието на певицата. Причината, която посочва, е обективна: проливен дъжд в региона, който проваля празника. Дъжд има, но празникът си продължава.
На следващия ден, 2 август, когато публиката очаква с нетърпение звездата на вечерта, от сцената Марийка Генова обяснява на хилядите почитатели, че Славка Калчева няма да дойде, а причина за това са домашни проблеми на самата певица.
Категорично заявяваме, че Славка Калчева не е отменяла този концерт.
В същност причината е единствено едноличното решение на Марийка Генова.

Певицата няма проблеми. Само ден по-рано тя пее пред друга публика.
Нещо повече, Славка Калчева никога не е допускала лични причини да провалят или да променят нейните концерти.

"Възмутена съм - заявява самата певица - Цял живот аз пея за хората. Вярвам им, а знам, че и те ми вярват. Никога не бих ги подвела!"
Името на Славка Калчева е легенда в българската музика и един кмет, колкото и да се старае не може да остави и драскотина върху него. Хората ще запомнят Славка Калчева с прекрасните български народни песни, които пее и ще пее. А с какво ще запомнят кмета на русенското село Николово?

Не толкова отдавна един друг кмет срамно отказа фолклорен концерт, но щедро дари Античния театър за лична забава.
В недалечното минало хитри собственици на дискотеки обявяваха фиктивни участия на звезди от компанията, за които нито фирмата, нито изпълнителите знаеха. Вечерта, когато истината лъсваше, собствениците се оправдаваха с капризите на певиците, които се отказали по една или друга причина. Както се казва: и дискотеката пълна и разходи - никакви. Е, половината гости си тръгват, но половината остават.
Тъкмо решихме, че с тази практика е приключено и дойде случаят в русенското село Николово.
Може би причината е в титлата "кмет", каквото и да каже - все е "истина"!

"Пайнер" ООД

ПОЛИ ПАСКОВА С НОВО DVD

Понеделник, 03 Август 2015

Народната певица Поли Паскова засне 11 нови клипа към албума "Една самотница", който скоро излиза на ДВД. на музикалния пазар. По традиция и в новия проект на певицата участват Ансамбъл Чинари. Част от клиповете бяха заснети в Румъния, където Поли имаше поредица от участия през последните месеци. Красиви природни гледки от Карпатите и езерото Лакул Видраре в местността Поенаре станаха снимачен терен на българския екип. За първи път фолклорни песни бяха заснети с дрон.

"Избрахме замъка на Дракула , за да можем с българските ритми и песни да излекуваме негативната енергия на мястото. За да дадем повече светлина на тази красива природа, където са станали едни от най-жестоките събития в историята на Балканите. В Румъния ни посрещнаха с много топлина и обич", разказва певицата. Един от клиповете е заснет в двора на катедралата, където са мощите на българската светица Филофтея Търновска, която по време на турското робство е пренесена от Търново там.

Останалите снимки бяха в България - в общините Челопеч и Ковачевци, на езерото Пчелина, както и в уникалния 700-годишен параклис на свети Иван Летний. Част от снимките бяха в къщата на Георги Димитров. Екипът на Поли Паскова избра за един от клиповете местността Корминеш в Челопеч, където се организира Международен фолклорен фестивал „Златен прах“. "Благодарим на всички, които помогнаха песните ни да станат достояние на публиката чрез тези клипове", каза още певицата.

ЮБИЛЕЙНИЯТ КОНЦЕРТ И НА DVD

Петък, 31 Юли 2015

Пълен запис на празничния спектакъл “25 години “Пайнер”, провел се на 11 юни в Летния театър на Стара Загора, излиза на тройно DVD. Музикална компания “Пайнер” отбеляза своя 25 годишен юбилей с мащабен спектакъл, който събра 31 индивидуални изпълнители и 6 оркестъра на сцената в Парк “Аязмото” и представи 55 от най-емблематичните фолклорни мелодии. Сцената оживя и с изявите на двете фолклорни формации "Етноритъм" и "Антик", както и "Гергьовден" от Раднево, които се изявиха заедно със Силвия. Продължилият близо 4 часа Празничен фолклорен концерт е побран на три DVD носителя и от началото на месец август ще се предлага в търговската мрежа.

В първия диск е запечатано изпълнението, превърнало се в сензация на вечерта - добруджанската песен “Лале ли си, зюмбюл ли си”, поднесена в нов вариант от гласовитите звезди на “Пайнер”: Анелия, Деси Слава, Галена, Емилия, Преслава и Цветелина Янева. Три оркестъра представят виртуозното си изпълнени в тази част: "Пловдив", Виевска Фолк Група и "Формация Паскалев". Редом с утвърдени имена като: Веселин Маринов, Тони Дачева, Силвия, Райна, Борис Дали, Галена, Янко Неделчев, Васил Вълканов са изпълнители от новата генерация Сестри Филатови, Невена и Калина, Айшенур.

Във втория диск са намерили място 18 песни, изпълнени от знакови имена като Поли Паскова, Росица Пейчева, Нелина, Ивана, Преслава, оркестър "Плам", както и от талантливите нови имена: Здравко Мандаджиев, Христо Косашки, Сестри Диневи, Ивелина Колева, Пепи Христозова. В този диск са един от най-харесваните заглавия от авторския фолклор: "Мъжка майка", "От извора", "Само веднъж се живее", както и народните: "Мило ми е, мамо", "Пустоно лудо и младо", "Ходил съм, мамо", "Стига се, момне ле, навдигай" и др.

В третия диск са включени 20 песни, изпълнени от емблематични за фолклора имена като Славка Калчева, Иван Дяков, Николай Славеев, попфолк дивите Емилия и Деси Слава и два легендарни оркестъра: "Орфей" и "Канарите". Финалът на програмата е отреден за емблемата на Тракийската музика – оркестър “Канарите”, които тази година честват 50 години творчески юбилей и за едно от най-популярното и обичани заглавия от техния репертоар "Кара Кольо".

ФИКИ ВЪВ ФОЛКМАРАТОН:"ВИНАГИ ЗАПОЧВАМ ДЕНЯ СИ С УСМИВКА!"

Четвъртък, 30 Юли 2015

Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е Фики, който е напълно откровен и отговаря на всички удобни и неудобни въпроси, зададени му от водещата Жени Койчева. Славата вече започва да го притеснява, защото той е много разпознаваем и където и да отиде в него са вперени много очи, а това го задължава винаги, когато излиза навън, да изглежда отлично. Въпреки легендите за неговото релефно тяло, той признава, че напоследък не е редовен във фитнеса. Само преди снимките на нов клип се заема сериозно и тренира по два пъти дневно.

"Винаги започвам деня си с усмивка. - откровен е певецът. На това го е научила още неговата баба - да започва деня с усмивка и така да увеличи шанса да е усмихнат през целия ден. - Господ помага на добрите хора. Стига да полагаш достатъчно усилия. Когато си добър човек ти се случват само добри неща."

Младият певец е доволен, че където и да е, през целия ден среща предимно ведри и усмихнати хора. За сметка на това в интернет е точно обратното. Аз не им обръщам внимание, но майка ми много се впечатлява от всичко, което чете по мой адрес. Тя трудно приема, че човек може да не мисли това, което пише, а просто излива някакви негативни емоции, може би се разтоварва по този начин от свои си проблеми. Но тя е от друго поколение и за нея писаното е вярно. Фики е приел максимата от баща си, че колкото повече те коментират - значи си толкова по-успешен.

Певецът откровено признава, че се старае да отделя време за всички свои почитателки на участията си, за да не останат разочаровани дошлите да го видят и чуят. В момента Фики няма приятелка и си признава че харесва красиви момичета с чувство за хумор, а популярността не помага за съдаването на трайни връзки.

"С Азис сме от една зодия, много си паснахме и много добре се сработихме. Идеята за дуета дойде докато бяхме в едно кафе. Той имаше готова мелодия и още там, на масата, буквално за десетина минути написа и текста на песента. - коментира създаването на дуетния хит младия певец. - За снимките какво ли не се изписа. Показвах му какви движения да прави и разни положения от Муай тай и го ударих неволно. Той ми е като по-голям брат, как ще посегна…"

Фики признава, че се радва когато го поканят за дуетен проект и се отзовава с удоволствие. Затова има записани съвместни песни с най-ефектните си колежки: Галена, Андреа, Преслава, Цветелина Янева… Младият изпълнител приема, че това е още една оценка за качествата му като певец.

За дебютния си албум Фики говори вече в сегашно време. През следващия месец трябва да бъдат завършени последните няколко песни и албумът тръгва към музикалните магазини, а може да се насрочва и дата за промоцията. Защото промоция ще има, при това шумна и голяма, за да се съберат всички приятели и колеги на нея. За името певецът все още се колебае, но едно от много вероятните имена е "Бум".

МАРИЯ ПЕТРОВА:"МЪЖКИТЕ СЪЛЗИ НЕ СА ЛЕК!"

Вторник, 28 Юли 2015

Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е Мария Петрова, която разказва за създаването на последния си успешен проект "Изигра ме". Песента е съчетание от музикалните идеи на Оцко, Джена и на самата Мария Петрова. Това е втори проект, който певицата осъществява с Йорданчо Василковски - Оцко. С него певицата реализира и предишното си лятно парче "За първи път".

С Джена се познава още от периода и в музикалното училище и от тогава двете са в прекрасни отношения. Случайна среща в студиото станала причина за включването на Джена в проекта на Мария. Причина да повери текста на новата си песен на Борислава Валентинова, която е сестра на Джена, е изключителното впечатление, което и е направил текста на песента на Роксана"Ще го понеса", създаден също от младата текстописка.

Във видеото участва и приятел на певицата, който по професия е актьор, но се занимава и с пеене. Идеята на екипа е да се покаже, че мъжката фантазия доизгражда женската красота и че една любов никога не се забравя. Но каквото и да говори сърцето, смята певицата, когато изборът вече е направен веднъж, няма обратен път. Трябва много време, а раните зарастват много бавно, пък и мъжките сълзи не са лек за тях.

Мария Петрова признава за увлечението си по народната музика и би искала да записва повече народни песни, а дори да издаде и цял фолклорен албум. Освен самостоятелни фолклорни песни тя записа преди време с Нелина и дуетната "Любе Тудоро, Тудоро".

В този брой продължава рубриката "Фолк клуб", а както е обичайно в нея, зрителите трябва да се справят с три задачи. Първата задача е изпратена от Елена Лазарова, която ви възлага да преброите визиите на Джена в актуалния и клип "Градът работи за мен". Във втората задача Мирослава Петрова ви предлага да откриете повторението на фразата „В твоите очи“. А в третата задача трябва да откриете името на певицата и заглавията на десет нейни песни в текста, който ни е предоставил Петър Василев.

DJ ASKY МИКСИРА ХИТОВЕТЕ НА ЛЯТО 2015

Вторник, 28 Юли 2015

На музикалния пазар се появи "Dj Asky Hit Mix 2015" - най-новият микс-проект на музикална компания "Пайнер".
Компилацията е побрала 23 от хитовете на сезона в четири дискотечни програми. Всички те са миксирани с много вещина и настроение от тийн легендата Dj Asky, за когото това е осми пореден самостоятелен проект.
С 3 песни е представен Константин, а с по 2 песни са включени: Галена, Фики, Анелия, Илиян, Димана.
В колекцията ще чуете гласовете и на четирима гост-изпълнители: Алисия, Тони Стораро, Sergio и Синан.
Новата компилация ви предлага и 10 дуетни песни: на Галена и Sergio, Константин и Алисия, Преслава и Тони Стораро, Галена и Живко Микс, Роксана и Синан, Сиана и Димана, както и на Крум и Анелия, Кристиана и Фики, Яница и Константин, Борис Дали и Теди Александрова.
Едно от големите достойнства на компилацията "Dj Asky Hit Mix 2015" е добрият подбор на силни самостоятелни песни на изпълнители от различни поколения: Емилия, Соня Немска, Илиян, Татяна, Кали, Джена, Галин, Фики, Ваня и др.

Dj Asky е второ поколение Party dj, който работи с различен стил музика. Dj Asky създава ремикси, миксове за концерти и програми за някои от водещите имена на музикална компания "Пайнер". В издателския му каталог са включени сезонни микс програми: лято и зима, хитови микс-програми, както и една мега хитова микс - колекция.

И АНЕЛИЯ ЩЕ ПЕЕ НА ЕДНА СЦЕНА С ЦЕЦА

Понеделник, 20 Юли 2015

Анелия ще се качи на една сцена с Цеца. Звездата на музикална компания “Пайнер” ще излезе със собствен бенд, включващ 12 от най-добрите български музиканти по време на грандиозния концерт на сръбската изпълнителка. Анелия ще зарадва публиката с невероятен микс от собствени песни, превърнали се в тотални хитове през годините на нейното творчество. Събитието ще разтърси родното Черноморие на 21 август, а домакин е град Несебър.

“За мен е чест да бъда на една сцена с такива невероятни музиканти. Определено нашата публика заслужава да получи това изключително преживяване. За мен като изпълнител е също много вълнуващо, че ще съм част от това събитие”, споделя Анелия.

КРУМ:"НЕ БЪРЗАМ С АЛБУМА. НОВИТЕ МИ ПЕСНИ СА ВСЕ ПО-ХУБАВИ!"

Понеделник, 20 Юли 2015

Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е Крум, който признава на водещата, че е доволен не на 100, а на 150% от новия си проект "Скорпион", който продължава да набира популярност сред феновете. Певецът признава, че новата му песен е изградена около отношенията му с неговата колежка Емануела, която е зодия скорпион. Самият Крум е зодия лъв и това обуславя сложните и трудни взаимоотношения между две толкова изявени личности през годините. Недоразумения в медиите довели до прекъсване в отношенията между двамата, продължило цели пет години.

В началото на лятото двамата получили общ ангажимент във Варна. Първата среща между тях се случила в гримьорната на дискотеката. Оказало се, че причина за конфликта между тях се явила липсата на достатъчно комуникация. Медиите хвърляли реплики, които никой не бил изричал и дори само с няколко телефонни разговора всичко би могло да се изясни на момента. Пред водещата Жени Крум признава колко тежко му е било да се лиши за толкова време от близката си приятелка и колежка. Крум е имал готова песен по текста на която работели с Росен Димитров. Певецът решил да се възползва от случая и преработил песента, като включил в нея и Емануела. Така се родила песента "Скорпион".

Певецът обяснява и защо е забавил албума си, за който говори от няколко месеца насам. Всяка нова песен става по-силна от предишната, а имал планове за още няколко нови песни. Когато всичко бъде завършено - ще избере най-добрите и ще им даде съвместен живот. Във всички случаи това ще стане през тази година. Нямало да отлага повече, вторият самостоятелен попфолк албум на Крум ще излезе през 2015-та година.

В този брой продължава рубриката "Фолк клуб", а както е обичайно в нея, зрителите трябва да се справят с три задачи. Първата задача е изпратена от Мария Петрова, която ви попита колко момичета са се снимали във видеото и колко пъти се повтаря заглавието в песента "Точилка". Във втората задача Любчо Аврадалиев поиска да преброите попфолк дуетите на Цветелина Янева. А в третата задача трябва да откриете колко заглавия на песни е използвал Асен Матев в текста, който ни е изпратил.

ПРЕСЛАВА И ГАЛЕНА ПЕЯТ С ЦЕЦА ВЕЛИЧКОВИЧ

Четвъртък, 16 Юли 2015

Двете най-популярни български звезди в момента Галена и Преслава се събират специално за мега концерта на Цеца Величкович, който ще разтърси Черноморието на 21 август. Родните диви ще изнесат едночасово съвместно шоу преди излизането на най-голямата звезда на Балканите, което ще бъде подготвено само и единствено за стадиона в Несебър. Самата Цеца лично се е спряла на двете певици, които в последно време не слизат от върховете на класациите у нас. Това със сигурност ще превърне събитието в Несебър в един от най-запомнящите се концерти тази година.

Примата на балканската музика Цеца Величкович се завръща това лято у нас, за да зарадва българските си почитатели с още по-грандиозен и впечатляващ концерт. Три международни екипа – румънски, български и сръбски, ще строят в продължение на седмица сцената за спектакъла в Несебър. Звездата изрично е настояла мащабната конструкция на градския стадион да бъде със същите размери като тези на последните й две изяви в Ушче, Белград. За последен път Примата на балканската музика гостува у нас в средата на май, когато пя на тържеството на "Лудогорец". Редом с нея тогава пяха Крисия и Джена.

"Слънчеви хора, добро посрещане, отлична храна… Много бих се радвала да дойда и на почивка, да доведа и семейството си" - откровена е певицата. „Винаги съм харесвала България. Колкото и пъти да съм идвала във вашата страна, се чувствам като у дома си. Знаете ли, сърбите и българите си приличаме – имаме еднаква емоционалност, един заряд, еднакъв манталитет, обичаме една и съща музика и дори храната ни е сходна. Ние сме весели хора”.

ЗВЕЗДИ НА “ПАЙНЕР” СА СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ НА РОЖЕНСКИЯ СЪБОР

Сряда, 15 Юли 2015

Близо 10 от най-популярните имена на музикална компания “Пайнер” ще бъдат специални гости на Националния събор на народното творчество и животновъдство “Рожен”, който ще се проведе между 17 и 19 юли. Емилия, Ивана, Нелина, Деси Слава, Преслава и Славка Калчева ще поздравят с обичани свои песни гостите на красивите Роженски поляни на 17 юли. Техният рецитал ще бъде част от Гала спектакъла “Роженски звездоброй, където се очакват над 250 000 посетители от всички краища на България и чужбина.

Участието на звездите на телевизия “Планета” продължава и на следващата вечер - 18 юли, когато Росица Пейчева и Николай Славеев ще извисят гласове в “Родопската вечер” на Роженския събор, който през 2015 година се възражда след 9-годишно прекъсване. Със своята 100-годишна история Роженският събор е пазител на традициите и духа на българщината, отстоявайки автентичността на родопския бит и фолклор. Събитието ще акцентира върху съзвучието на традиция и съвремие, история и настояще, като търси път за утвърждаването на тези ценности, усвояването им от младото поколение и пренасянето им в бъдещето на нацията.